Ο πρωτογενής τομέας θα προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις

Του Δημήτρη Χριστούλια

Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης έχει στην χώρα μας ο πρωτογενής τομέας. Σύμφωνα με πληροφορίες του foodlife ξένοι επενδυτές αλλά και Έλληνες αναμένεται να προχωρήσουν σε σημαντικές επενδύσεις το επόμενο διάστημα, τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στην μεταποίηση τροφίμων.

Στον πρωτογενή τομέα αναμένονται επενδύσεις στον τρόπο καλλιέργειας με σύμμαχο την τεχνολογία με στόχο την ποιοτικότερη παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Ήδη Έλληνες και ξένοι
επιχειρηματίες έχουν επενδύσει για παράδειγμα στην υδροπονική καλλιέργεια ενώ δεκάδες
αμπελοκαλλιεργητές εγκαθιστούν στους αμπελώνες τους συστήματα έξυπνης Γεωργίας και λογισμικό απομακρυσμένης διαχείρισης όπως τα συστήματα που διαθέτει η Future Intelligence.

Την ίδια στιγμή οι ξένοι επενδυτές καλοβλέπουν ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων και ποτών και είναι σχεδόν βέβαιο σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ότι θα ανακοινωθούν ηχηρά deals.

Επενδυτές οι οποίες μεταξύ άλλων αναμένεται να επενδύσουν και σε μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία αυτή των healthy foods. Η κατηγορία των υγιεινών προϊόντων πρόσθετης διατροφικής αξίας φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο την προτίμηση των καταναλωτών.

Και η Ελλάδα διαθέτει τα αγροτικά προϊόντα που μπορούν να υποστηρίζουν τέτοια επιχειρηματικά σχέδια. Διαθέτει τις υπερτροφές, όπως επισημαίνει πολύπειρο σύμβουλος επιχειρήσεων για να δημιουργηθεί μια ισχυρή κατηγορία τροφίμων που θα διεισδύσει με ιδιαίτερη δυναμική στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις