Τα τελευταία δύο χρόνια, ο κόσμος γνώρισε μια μεγάλη κοινωνικοοικονομική και υγειονομική κρίση.

Όταν, λοιπόν, ο τομές τις υγείας έρχεται στο επίκεντρο της καθημερινής μας ζωής υπάρχουν πολλά πράγματα που καλούμαστε να αναθεωρήσουμε. Η πανδημία μας ώθησε να κάνουμε πιο συνειδητές επιλογές όσον αφορά την υγεία μας γεγονός που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον τομέα της διατροφής και του τρόπου ζωής μας.

Πώς επηρέασε η πανδημία τις διατροφικές μας επιλογές

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι καταναλωτές προσέχουν πλέον περισσότερο από ποτέ τι τρώνε αλλά και πόσο τρώνε. Η πανδημία έχει ωθήσει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στην ευεξία και στον υγιεινό τρόπο ζωής, με τα απανωτά lockdown να γίνονται αφορμή για βελτίωση του σώματος και της υγείας. Ενώ μόνο ένα μικρό μέρος παρέμεινε στις παλιές βλαβερές συνήθειες, οι περισσότεροι καλωσόρισαν έναν νέο τρόπο ζωής αποδεικνύοντας ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αλόγιστο φαγητό και την καθιστική ζωή που είχαμε υιοθετήσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Υπάρχει τεράστια ζήτηση σε τρόφιμα με συστατικά που είναι βιολογικά ή καλλιεργούνται με βιώσιμες πρακτικές ενώ παράλληλα η πανδημία επανέφερε σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό φαγητό, με όλο και περισσότερο κόσμο να επιστρέφει διατροφικά στις ρίζες του.

Οι άνθρωποι αντλούν έμπνευση από τα αμέτρητα site που προάγουν την υγιεινή διατροφή και παρουσιάζουν τροφές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την καταπολέμηση του Covid-19, τη βελτίωση του μεταβολισμού και πολλά άλλα. Όπως όλα δείχνουν, η υγειονομική κρίση που συνεχίζουμε να βιώνουμε έγινε το έναυσμα για να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που ζούμε και να κάνουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας και την υγεία μας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις