Έπειτα από 46 χρόνια λειτουργίας το Jumbo Floating Restaurant κατέληξε στον βυθό της θάλασσας

Το εμβληματικό πλωτό εστιατόριο του Χονγκ Κονγκ Jumbo Floating Restaurant βυθίστηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας κατά την απομάκρυνσή του από την πόλη την περασμένη εβδομάδα. Το σκάφος αντιμετώπισε αντίξοες καιρικές συνθήκες όταν περνούσε τα  νησιά Paracel – επίσης γνωστά ως νησιά Xisha – επιβεβαίωσαν οι ιδιοκτήτες του.

Τέλος εποχής για το πλωτό εστιατόριο του Χονγκ Κονγκ

«Παρά τις προσπάθειες της εταιρείας ρυμούλκησης που είναι υπεύθυνη για το ταξίδι για τη διάσωση του σκάφους, δυστυχώς ανατράπηκε την Κυριακή», ανέφερε μια δήλωση της η Aberdeen Restaurant Enterprises το βράδυ της Δευτέρας. Πρόσθεσαν ότι, καθώς το βάθος του νερού ξεπέρασε τα 1.000 μέτρα, ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν εργασίες διάσωσης. Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε.

Το εντυπωσιακό εστιατόριο που μετρούσε 46 χρόνια επρόκειτο να ανακαινιστεί στην Κίνα, αφού τα σχέδια για την αναδιαμόρφωση του στο Αμπερντίν απέτυχαν. Ρυμουλκήθηκε έξω από την πόλη την περασμένη Τρίτη.

Το τουριστικό αξιοθέατο σχεδόν 4.200 τετραγωνικών μέτρων είχε υποστεί πολλαπλές ζημιές άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2013 και η κατάστασή του επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Νωρίτερα τον Ιούνιο, ο στολίσκος της κουζίνας βυθίστηκε στο λιμάνι του Αμπερντίν.

«Η εταιρεία λαμβάνει τώρα περισσότερες λεπτομέρειες για το ατύχημα από την εταιρεία ρυμούλκησης», ανέφερε η δήλωση. Η εταιρεία αρνήθηκε να πει πού προοριζόταν να πάει το εστιατόριο. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ότι το Jumbo θα ρυμουλκηθεί, ο καλλιτέχνης Ah To δημοσίευσε ένα καρτούν την 1η Ιουνίου που το έδειχνε να βυθίζεται.

Διαβάστε επίσης: 

Πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις για να φας; Το εστιατόριο στην Σαγκάη που αγγίζει τον ουρανό