Εσύ θα πήγαινες στον όροφο 1.200 για να απολαύσεις τα πιάτα του;

Είναι επίσημο, μόλις ανακοινώθηκε το νέο «υψηλότερο εστιατόριο στον κόσμο σε κτίριο». Τον Φεβρουάριο, αξιωματούχοι από τα Ρεκόρ Γκίνες απένειμαν τη διάκριση στο εστιατόριο Heavenly Jin μέσα στο J Hotel Shanghai Tower στη Σαγκάη της Κίνας. Το εστιατόριο βρίσκεται στον 120ο όροφο του Πύργου της Σαγκάης και βρίσκεται 556,36 μέτρα (1.825 πόδια) πάνω από το έδαφος.

Το J Hotel καταλαμβάνει τους τελευταίους ορόφους του Πύργου της Σαγκάης, ο οποίος φτάνει στα 632 μέτρα (περίπου 2.000 πόδια) και είναι το ψηλότερο κτίριο στην Κίνα και το τρίτο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Όπως θα περίμενε κανείς από το υψηλότερο εστιατόριο του κόσμου σε ένα κτίριο, το Heavenly Jin προσφέρει απίστευτη θέα στον ορίζοντα της Σαγκάης. Το μενού φέρεται να περιλαμβάνει νέες προσεγγίσεις παραδοσιακών κλασικών πιάτων που συνδυάζουν στοιχεία ευρωπαϊκής, ιαπωνικής και κινέζικης κουζίνας.

Χωράει 256 εστιατόρια και διαθέτει πέντε ιδιωτικές τραπεζαρίες. Μια ανοιχτή κουζίνα επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία μαγειρέματος, εάν μπορούν να αποσπάσουν τα μάτια τους από τη θέα έξω από τα παράθυρα του εστιατορίου. Ο Heavenly Jin κλέβει το στέμμα του «υψηλότερου εστιατορίου» από την At.mosphere του Ντουμπάι. Σε ύψος 441,3 μέτρων, στο Επίπεδο 122 του υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, του Μπουρτζ Χαλίφα, που άνοιξε το 2011. Η Κίνα φιλοξενεί επίσης το «υψηλότερο περιστρεφόμενο εστιατόριο σε ένα κτίριο», σύμφωνα με τον Guinness.

MOD: Το πρώτο vegan ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις