Οι ιδιοκτήτες του MOD, του πρώτου vegan ξενοδοχείου στην Σαντορίνη, μιλούν στο FoodLife.

Στα πλαίσια της μεταστροφής ολοένα και περισσότερων καταναλωτών στα plant-based προϊόντα και στη vegan διατροφή, ο vegan τουρισμός και η ζήτηση για vegan ξενοδοχεία και vegan ταξιδιωτικά πακέτα, αναμένεται να σημειώσουν αύξηση μέσα στο 2022. Η υιοθέτηση vegan διατροφικών συνηθειών έχει ήδη αυξηθεί στην χώρα μας, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αύξηση των vegan ταξιδιών το προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτών των νέων δεδομένων, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες στον τουρισμό, καλούνται να προσαρμόσουν τις παροχές και τη φιλοξενία που προσφέρουν στις νέες συνθήκες. Όχι μόνο ο κατάλογος των vegan επιλογών στα εστιατόρια των ξενοδοχείων μεγαλώνει, αλλά έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και εξολοκλήρου vegan ξενοδοχειακές μονάδες. Τι σημαίνει όμως ο όρος vegan ξενοδοχείο και γιατί να το επιλέξεις για την διαμονή σου είτε ακολουθείς αυτόν τον τρόπο ζωής είτε όχι.

Ο Ανάργυρος Φουστέρης και η Christina Boutrou, ιδιοκτήτες του MOD, του πρώτου vegan ξενοδοχείου στην Σαντορίνη, μίλησαν στο FoodLife για την έξαρση του vegan τουρισμού και για τους λόγους που κάθε επισκέπτης πρέπει να ζήσει αυτήν την εμπειρία: “Ο βιγκανισμός παρουσιάζει αυξητική τάση και πιστεύω ότι όσο πιο συνειδητοποιημένοι είναι οι άνθρωποι σχετικά με το τι βρίσκεται στο πιάτο τους και πώς έφτασε εκεί, τόσο περισσότερο ο βιγκανισμός θα μεγαλώνει”, επισημαίνει η Christina Boutrou.

“Πλέον, είμαστε εκτεθειμένοι σε πολλά ντοκιμαντέρ. Έχουμε πολλούς ακτιβιστές που δημιουργούν περιεχόμενο στο YouTube, γράφουν βιβλία και δείχνουν στους ανθρώπους πώς μπορούν να μεταβούν σε εναλλακτικές vegan επιλογές. Εάν κάθε vegan επηρέαζε μόνο ένα άτομο, τότε μπορούμε να σταματήσουμε πολλά ζώα από το να υποφέρουν”, συμπληρώνει. 

Ο Ανάργυρος είναι ένας ντόπιος Σαντορινιός που έχει ζήσει όλη του τη ζωή στο νησί, βιώνοντας τις αλλαγές του με τα χρόνια. Η Χριστίνα, είναι ελληνοαυστραλέζα και μετακόμισε στη Σαντορίνη στις αρχές του 2019 μετά από μια δεκαετία συνεχών ταξιδιών στο νησί. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που θέλει να μοιράζεται τον τρόπο ζωής του στη Σαντορίνη με τους καλεσμένους του. Έτσι, δημιούργησαν το MOD για να παρέχουν κάτι περισσότερο από απλά καταλύματα. H διαμονή στο MOD συνοδεύεται από τοπικές βίγκαν εμπειρίες φαγητού και κρασιού, επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά για να βυθιστείτε στην τοπική κουλτούρα και εξατομικευμένη βοήθεια για να δημιουργήσετε τη διαμονή των ονείρων σας.

“Από τη δημιουργία του MOD, έχουμε παρατηρήσει έναν τεράστιο αριθμό vegans που ταξιδεύουν και αναζητούν υποστήριξη. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που οι άνθρωποι απολαμβάνουν το πλήρως vegan ξενοδοχείο μας, γιατί όχι μόνο δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το φαγητό (που είναι τεράστιο άγχος όταν ταξιδεύουν ως vegan), αλλά μπορούν να αισθάνονται άνετα να κοιμούνται σε cruelty – free κρεβάτια”, σημειώνει το ζευγάρι αναφορικά με την σημασία των vegan παροχών. 

“Ως vegan δεν θα μπορούσα να έχω μια επιχείρηση αν δεν ήταν vegan, ήταν μια εύκολη απόφαση να δημιουργήσω το MOD vegan, αν έπρεπε να μαγειρεύω τότε η κουζίνα έπρεπε να είναι vegan. Γνωρίζουμε ότι οι επισκέπτες μας το εκτιμούν, γεγονός που μας κάνει πολύ περήφανους που είμαστε ιδιοκτήτες του πρώτου vegan ξενοδοχείου στη Σαντορίνη”.

Τα υλικά κατασκευής του ξενοδοχείου, μέχρι τα κλινοσκεπάσματα και τις ανέσεις μπάνιου έχουν επιλεγεί για να πληρούν υψηλά πρότυπα ποιότητας και φυσικά όλα είναι vegan και βιώσιμα. Τα έπιπλα επιλέχθηκαν από όλη την Ευρώπη, προερχόμενα από βιώσιμες εταιρείες που χρησιμοποιούν φιλικά προς το περιβάλλον και vegan υλικά. Το ξενοδοχείο προσφέρει πλήρως vegan κουζίνα, με δωρεάν πρωινό σε κάθε κράτηση.

Αυτήν την περίοδο, το ξενοδοχείο MOD έχει εξασφαλίσει μια έκπτωση 20% για τους Έλληνες επισκέπτες που κάνουν την κράτησή τους. Αρκεί να βάλετε τον κωδικό ELLADA όταν πραγματοποιείτε την κράτησή σας για να επωφεληθείτε της προσφοράς.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις