Το Πήλιο είναι ένας από τους πιο ονειρικούς προορισμούς για τις χειμερινές σας αποδράσεις. 

Αν και είναι πανέμορφο κάθε εποχή του χρόνου, το χειμώνα μπορείς να γευτείς πλήθος πεντανόστιμων πιάτων στις παραδοσιακές ταβέρνες του. Και φυσικά φεύγοντας δεν πρέπει να ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου κάποια από τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα του Πηλίου.

Τα διάσημα τοπικά προϊόντα του Πηλίου

Μήλα Ζαγορίν

Τα διάσημα μήλα από την Ζαγορά Πηλίου δεν είναι τυχαία τα πιο γνωστά στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ποικιλία starking delicious που έχει κάνει διάσημη τη Ζαγορά και τον εξαιρετικά πετυχημένο συνεταιρισμό της. Τραγανά, ζουμερά, πλούσιά και γλυκά, τα μήλα Ζαγορίν μπορούν να αποκτήσουν μέγεθος μεγαλύτερο από το συνηθισμένο με τα κατάλληλα κλαδέματα των δέντρων.

Μουστολούκουμα

Πρόκειται για το παραδοσιακό λουκούμι του Βόλου και του Πηλίου που όμως δεν θυμίζει τα συνηθισμένα. Μιλάμε για ένα μεγάλο λουκούμι, μαλακό, με άρωμα καραμέλας και γεμιστό με καρύδι, μια μοναδική συνταγή από το 1930, που δεν θυμίζει σε τίποτα τα κλασικά. Για δεκαετίες συνοδεύεται από τον αστικό μύθο ότι η συνταγή προέκυψε τυχαία, όταν κάποτε ο παππούς ξεχάστηκε και έκαψε το λουκούμι του. Όμως τελικά, το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται στον καραμελωμένο μούστο.

Τσιτσίραβλα

Αυτός είναι ο απόλυτος μεζές για το τσίπουρο στον Βόλο και το Πήλιο. Τα τσιτσίραβλα δεν είναι παρά κορυφές αγριοφιστικιάς τις οποίες μαζεύουν οι Πηλιορείτες και τις κάνουν τουρσί με λίγο σκόρδο. Μπορεί επίσης να μπει στη σαλάτα αλλά και στην ομελέτα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις