Οι επισκέπτες τυλίγονται με μάλλινα και κάθονται σε μαξιλάρια από δέρμα προβάτου.

Εάν θες να ζήσεις μια μοναδική γευστική εμπειρία, τώρα μπορείς να επισκεφτείς το μεγαλύτερο καφέ – εστιατόριο ιγκλού στον κόσμο στο Τζαμού και Κασμίρ. Καλύτερα όμως να βιαστείς, γιατί το εστιατόριο των 40 θέσεων αναμένεται να λιώσει κάποια στιγμή τον επόμενο μήνα.

Το Snoglu Cafe, το οποίο ανήκει και λειτουργεί από το ξενοδοχείο Kolahoi Green Heights, βρίσκεται σε υψόμετρο 2.500 μέτρων στο χιονοδρομικό κέντρο των Ιμαλαΐων Gulmarg, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Srinagar. Ο δημιουργός του, ο Syed Wasim Shah, λέει ότι εμπνεύστηκε από ένα χωριό ιγκλού που είδε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Zermatt της Ελβετίας, πριν από μερικά χρόνια.

Με ύψος 11,43 μέτρα και διάμετρο 13,56 μέτρα, η δομή από πάγο και χιόνι είναι εύκολα μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφεται στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη του είδους της. Αυτό, που βρίσκεται στην Ελβετία, έχει ύψος 10,5 μέτρα, με εσωτερική διάμετρο 12,9 μέτρα.

«Έχουμε ήδη γράψει στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για να πιστοποιήσουμε το ρεκόρ μας και θα το κάνουν εν ευθέτω χρόνω», είπε ο Σαχ στη VOA.

Το καφέ έχει δύο τμήματα — ένα με καθίσματα όπου σερβίρει καφέ, σοκολάτα και σνακ και το άλλο για έργα τέχνης.

«Μας πήρε 64 ημέρες, ακριβώς 1.700 ανθρωποημέρες για να ολοκληρωθεί: Ξεκινήσαμε στις 3 Δεκεμβρίου και ολοκληρώσαμε στις 4 Φεβρουαρίου», είπε ο Shah. «Χρησιμοποιήσαμε όλους τους ντόπιους για να το κατασκευάσουμε και η τέχνη του χιονιού έγινε από εμένα». Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από την ατμόσφαιρα του Snoglu Cafe ενώ παραμένουν τυλιγμένοι με τα χειμωνιάτικα μάλλινα τους και κάθονται σε μαξιλάρια από δέρμα προβάτου για ζεστασιά.

Πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις για να φας; Το εστιατόριο στην Σαγκάη που αγγίζει τον ουρανό

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις