Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων έχει πλούσια κουζίνα και δεν γίνεται να φύγεις εάν δεν δοκιμάσεις τα μοναδικά εδέσματα που θα βρεις μόνο εκεί. 

Να είσαι σίγουρος ότι πρέπει να απολαύσεις τα τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης όσο και το ηλιοβασίλεμά της.

Χλωροτύρι
Ξεκινάμε το γαστρονομικό μας ταξίδι στη Σαντορίνη με ένα μοναδικό τυρί που είναι ένα από τα πιο σπάνια τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης. Το χλωροτύρι είναι δυσεύρετο καθώς δεν παρασκευάζεται σε μεγάλες ποσότητες. Η γεύση του είναι λίγο ξινή, αλλά η κρεμώδης τοπική λιχουδιά από κατσικίσιο γάλα είναι αγαπημένη για άλειμμα σε ψωμί ή σαν προσθήκη στην παραδοσιακή σαλάτα Σαντορίνης με ντοματίνια του νησιού.

Φάβα
Φάβα μπορείς να φας σε όλη την Ελλάδα, αλλά στη Σαντορίνη θεωρείται παραδοσιακό πιάτο και είναι υπέροχο. Ίσως το πιο διάσημο πιάτο του νησιού, σερβίρεται με ελαιόλαδο και από πάνω ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή κάπαρη με φέτες λεμονιού στο πλάι.

Ντοματοκεφτέδες
Αυτό είναι ακόμη ένα πιάτο για το οποίο είναι γνωστή η Σαντορίνη. Τι κάνει αυτό το πιάτο τόσο καλό; Οι ντομάτες Σαντορίνης που είναι περίπου στο μέγεθος των κερασιών και σούπερ γευστικές. Τηγανίζονται σε κουρκούτι με πιπεριές, κρεμμύδια, δυόσμο και μυρωδικά.

Μελιτζάνες Σαντορίνης / μελιτζανοσαλάτα
Το πλούσιο ηφαιστειακό έδαφος του νησιού είναι ιδανικό για καλλιέργεια προϊόντων και ένα εξαιρετικό λαχανικό που θα βρείτε στη Σαντορίνη είναι η λευκή μελιτζάνα. Οι ντόπιοι φτιάχνουν μια υπέροχη μελιτζανοσαλάτα, ή πουρέ, από αυτό το νόστιμο λαχανικό. Φροντίστε να το δοκιμάσετε με λίγη φρέσκια πίτα.

Απόχτι
Το παραδοσιακό πιάτο με κρέας που ονομάζεται Απόχτι, παρασκευάζεται αλατίζοντας ένα χοιρινό φιλέτο και μουσκεύοντάς το σε ξύδι πριν το αφήσετε να στεγνώσει στον αέρα. Στη συνέχεια, οι ντόπιοι ετοιμάζουν αυτή τη σπεσιαλιτέ της Σαντορίνης τρίβοντας πιπέρι και κανέλα στο κρέας και αφήνοντάς το να σκληρύνει.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις