Οι ευκαιρίες αυτού του νέου είδους τουρισμού παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στην Ερέτρια

«Ο Αλιευτικός Τουρισμός στην Ελλάδα» ήταν το κεντρικό θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμου Κεδίκογλου και της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, οι οποίοι ήταν και οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Στα βασικά σημεία της ημερίδας ήταν η ανάδειξη του αλιευτικού τουρισμού ως μέσου απόκτησης συμπληρωματικού εισοδήματος για τους Έλληνες ψαράδες αλλά και η παρουσίαση της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για αυτό το νέο είδος διακοπών.

Αλιευτικός Τουρισμός: Ποιες ευκαιρίες προσφέρει στους αλιείς

«Ο αλιευτικός τουρισμός έχει τη δυναμική να παρέχει επιπλέον ενασχόληση και συμπληρωματικό εισόδημα στον αλιέα. Κυρίως όμως, προδιαθέτει ευνοϊκά το ευρύ κοινό για τις αλιευτικές δραστηριότητες, συμβάλλει στην συνειδητοποίηση της περιβαλλοντικής αξίας των ευαίσθητων και προστατευόμενων οικοσυστημάτων, αναδεικνύοντας τις καλές υπηρεσίες που προσφέρουν οι αλιευτικές δραστηριότητες για τη διατήρηση και την προστασία τους», επισήμανε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου. Σημείωσε επίσης ότι «ανάμεσα σε πολλά που πρέπει να γίνουν, η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού είναι ένα επιβεβλημένο βήμα για να καταστήσουμε και πάλι την αλιεία μας βιώσιμη» και συμπλήρωσε ότι «ο αλιευτικός τουρισμός μπορεί  και πρέπει να καταστεί ένα δυναμικό εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης, συνδυάζοντας με σεβασμό στο περιβάλλον  και την  αειφόρα ανάπτυξη  –  δυο από τους κορυφαίους πυλώνες της  παράδοσης και οικονομίας μας: Την αλιεία με τον τουρισμό».

«Κρίνοντας τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την πανδημία και παρατηρώντας τις νέες τάσεις των ταξιδιωτών, διαπιστώνουμε ότι ο ταξιδιώτης αναζητά ολοένα και περισσότερο τις διαφορετικές, μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες που μπορεί πραγματικά να δώσει η χώρα μας και μάλιστα με ιδιαίτερη ποικιλία. Έχουμε ξεκινήσει από το 2021 που ανέλαβα υφυπουργός ειδικών μορφών τουρισμού, πρωτοβουλίες σε πάνω από 14 διαφορετικές ειδικές μορφές τουρισμού, μεταξύ αυτών και ο Αλιευτικός Τουρισμός και ήδη βλέπουμε αποτελέσματα σε αυτές ενώ σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερες», τόνισε στην τοποθέτησή της η κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Διαβάστε επίσης: 

Ελαιοτουρισμός: Μία νέα τουριστική τάση γεννιέται

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις