Σε νέες αγορές «ταξιδεύουν» ελληνικά φρούτα

Μία νέα αγορά και συγκεκριμένα εκείνη της Βραζιλίας άνοιξε πλέον για το ελληνικό ακτινίδιο, το οποίο ήδη τη φετινή σεζόν έχει καταρρίψει ρεκόρ εξαγωγών, ξεπερνώντας τους 200.000 τόνους.

Όπως έκανε γνωστό ο Γιώργος Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, πρόσφατα, ο Εθνικός Οργανισμός Φυτοπροστασίας της Βραζιλίας, σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων με την Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ και της επίσκεψης ελεγκτών του στην χώρας μας, απέστειλε επίσημη επιστολή με την οποία καθόρισε τις φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν τα εξαγόμενα από την χώρα μας φορτία ακτινιδίων προς την Βραζιλία. Με την αποδοχή των απαιτήσεων αυτών από την ελληνική πλευρά ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρόσβασης στην αγορά της Βραζιλίας για τα ελληνικά ακτινίδια για την επερχόμενη νέα σεζόν 2023 – 2024.

Πρόκειται δε, όπως εξηγεί για μία αγορά για την οποία γίνονταν προσπάθειες από ελληνικής πλευράς για περίπου μία δεκαετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό ακτινίδιο στην Αμερική έχει ήδη παρουσία στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες αγορές ανά τον κόσμο στις οποίες επεκτείνει την παρουσία του, αξιοσημείωτη είναι η φετινή αύξηση των εξαγωγών προς την Ινδία που έφτασε να αποτελεί τον τρίτο κυριότερο προορισμό για τα ελληνικά ακτινίδια, καθώς η χώρα μας «εκμεταλλεύτηκε» το γεγονός της απαγόρευσης – προσωρινά- από πλευράς Ινδίας των εισαγωγών από το Ιράν.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις