Σημαντική αύξηση των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων στην Γερμανία.

Οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων τροφίμων και ποτών να καταγράφουν αύξηση κατά 60% την προηγούμενη δεκαετία, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 23% των εξαγωγών προϊόντων έναντι 7% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη. Τα προϊόντα που κυριαρχούν στις εξαγωγές στην Γερμανία είναι τα Ελληνικά φρούτα και λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και το ελαιόλαδο.

Αυξάνονται οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Γερμανία

Σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου ΟΕΥ Μονάχου, παρά την πανδημία, τα αγροδιατροφικά προϊόντα αύξησαν τις εξαγωγές τους κατά 11%. Οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών στην Γερμανία αυξήθηκαν κατά 115 εκατ. ευρώ το περασμένο έτος και έφθασαν τα 845 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 38% των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Γερμανία.

Λόγω των μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων που σημειώθηκαν στο χώρο του λιανικού εμπορίου, με την αυξανόμενη επέκταση και ενίσχυση του ρόλου των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων λιανικής πώλησης την τελευταία εικοσαετία, λίγα μόνο ελληνικά αγροτικά προϊόντα κατέχουν σήμερα αξιόλογα μερίδια στη γερμανική αγορά.

Αυτά είναι τα σπαράγγια, τις ελιές,  αγγούρια, πιπεριές, τα νωπά σταφύλια, ακτινίδια, φράουλες, ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα, εσπεριδοειδή (με μερίδιο 1,9% έναντι 72% της Ισπανίας), καρπούζια και πεπόνια (1,4% των γερμανικών εισαγωγών όταν η Ισπανία έχει μερίδιο 53%).

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις