Ακριβότερα κατά 19,1% τα γαλακτοκομικά και 13,8% το ψωμί και τα δημητριακά μέσα σε έναν χρόνο

Του Δημήτρη Χριστούλια

Στο 3% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, από 4,6% τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σε διάστημα ενός έτους αυξήθηκαν οι τιμές στα εξής προϊόντα: Ψωμί και δημητριακά 13,8%, κρέατα 12% ψάρια 4,5%, γαλακτοκομικά και αβγά 19,1%, έλαια και λίπη 16,2%, λαχανικά 6,2%, ζάχαρη, σοκολάτες, γλυκά και παγωτά 11%, καφές 12,1% και μεταλλικό νερό, αναψυκτικά και χυμοί φρούτων κατά 8,5%.

Συνολικά οι τιμές στις κατηγορία «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά» αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο κατά 11,4%. Επίσης οι ετήσιες μεταβολές στην μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο έφτασαν το 34,1%, στην μεταφορά επιβατών με πλοίο το 11,2%, στους κινηματογράφους-θέατρα 5,6% και στα ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία στο 22,2%.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις