Ο πρόεδρος των ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελουσούλης μιλώντας στο FoodLife εκφράζει τον φόβο για λουκέτα σε σουβλατζίδικα

Της Ρομίνας Νικηφόρου

Η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις «πλήττουν» και το παραδοσιακά «αγαπημένο» φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι.

Ο πρόεδρος των ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελουσούλης μιλώντας στο FoodLife εκφράζει την ανησύχια του ότι αρκετοί επαγγελματίες του κλάδου δεν θα «αντέξουν» τις πιέσεις από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, την εκτόξευση των τιμών των πρώτων υλών και τη μείωση της κατανάλωσης -που ήρθε ως επακόλουθο- και πως μέσα στο 2023 θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο».

«Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή ένα μαγαζί με μέτρια δουλειά δεν μπορεί να επιβιώσει» τονίζει χαρακτηριστικά. Ήδη μάλιστα, όπως επισημαίνει, καταστήματα του κλάδου τα οποία έχουν βάλει «πωλητήριο» δεν βρίσκουν αγοραστές ώστε να πουλήσουν σε ικανοποιητική τιμή.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυξήσεις στο σουβλάκι»

Οι ανατιμήσεις τον τελευταίο περίπου έναν χρόνο στο τυλιχτό σουβλάκι έχουν εκτοξεύσει την τιμή του πλέον στα 3- 3,50 ευρώ στην Αθήνα. Δεν υπάρχουν ωστόσο, όπως εξηγεί ο πρόεδρος των ψητοπωλών, περιθώρια και για νέες αυξήσεις καθώς στην περίπτωση αυτή δεν θα μιλάμε για ένα προσιτό προϊόν για τους καταναλωτές, όπως έχουν οι Έλληνες στο μυαλό τους το σουβλάκι.

Ο Νίκος Αγγελουσούλης διατηρεί το σουβλατζίδικο – κεμπαπτζίδικο «Θεσσαλικό», από τα παλαιότερο της Αθήνας, στα Κάτω Πατήσια, το οποίο δημιούργησε ο πατέρας του πριν από 45 χρόνια. Ο ίδιος ανέλαβε την επιχείρηση το 2010 και ακολούθησε μία δύσκολη περίοδος, όπως και για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Η περίοδος 2018-2019 ήταν καλή και υπήρξε ανάκαμψη στην κατανάλωση, ωστόσο ακολουθήσε αμέσως μετά η πανδημία και το κλείσιμο της εστίασης λόγω των περιορισμών. Ο κλάδος βιώνει πλέον μία νέα, πολύ δύσκολη εποχή εξαιτίας αυτή τη φορά της ενεργειακής κρίσης.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις