Εμβληματικής σημασίας για την ελληνική γαστρονομία και τον ελληνικό τουρισμό είναι η συμφωνία του ΕΟΤ με τον οδηγό Michelin Guide

Μία θέση στον παγκόσμιο χάρτη της υψηλής γαστρονομίας κατακτά η Ελλάδα μετά τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της γαλλικής εταιρείας Michelin, η οποία είναι ευρέως γνωστή χάρη στα περίφημα αστέρια Michelin και στον φερώνυμο οδηγό, όπου φιλοξενούνται εστιατόρια και ξενοδοχεία με κορυφαία γαστριμαργικά πιάτα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Εύας Οικονομάκη που δημοσιεύθηκε στην  Realnews. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Realnews για πρώτη φορά η Ελλάδα μπαίνει στον αστερισμό της διάσημης «βίβλου της γαστρονομίας» και με εφαλτήριο την ελληνική κουζίνα, η οποία αναδεικνύεται σε σημαντικό πρεσβευτή της χώρας στο εξωτερικό, ο ελληνικός τουρισμός θέτει στέρεες βάσεις για προσέλκυση ταξιδιωτών 12 μήνες τον χρόνο.

Η συμφωνία, που κυοφορείτο εδώ και δύο χρόνια και υπεγράφη μεταξύ του ΕΟΤ και της Michelin είναι διετούς διάρκειας, εδράζεται σε τρεις άξονες, με αιχμή την προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο πλαίσιο του deal, ιθύνων νους του οποίου είναι ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, προβλέπονται η προώθηση τοπικών προϊόντων από τις 13 περιφέρειες της χώρας σε διεθνές επίπεδο, καθώς και η δημιουργία του ελληνικού οδηγού Michelin, στον οποίο θα φιλοξενούνται εστιατόρια της Αττικής (από την Αθήνα, τη Ριβιέρα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού) με υψηλού επιπέδου γαστρονομικές προτάσεις για τους επισκέπτες τους.

«Η συμφωνία μεταξύ του ΕΟΤ και της Michelin αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία μας με τον πλέον αναγνωρίσιμο φορέα γαστρονομίας διεθνώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγή ταχύτητας της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα. Η χώρα μας αποκτά ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα στον διεθνή ανταγωνισμό ως τουριστικός προορισμός 12 μηνών! Δουλεύαμε εδώ και δυο περίπου χρόνια το πλαίσιο της συνεργασίας μας, υπό αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας και σήμερα φτάσαμε στην πολυπόθητη υπογραφή της συμφωνίας. Φτάσαμε εδώ με πολύ κόπο και δουλειά. Η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει και στη γαστρονομία διεθνώς. Είμαι πολύ υπερήφανος που κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση!», επεσήμανε με δηλώσεις του στη Realnews ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

Ελληνικός οδηγός Michelin

Ετσι, τα επόμενα δύο χρόνια η Αθήνα θα έχει τον δικό της εμβληματικό οδηγό Michelin, καθώς οι ανώνυμοι εκπαιδευμένοι επιθεωρητές της Michelin θα συνεχίσουν να επισκέπτονται εστιατόρια και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Η δημιουργία του ελληνικού οδηγού Michelin, που οδηγεί τη χώρα στην κατάκτηση περίοπτης θέσης στον παγκόσμιο χάρτη του γαστρονομικού τουρισμού, αποτέλεσε τα δύο τελευταία χρόνια ένα project υψηλής στόχευσης για τον ΕΟΤ, με δεδομένο ότι η ανταγωνίστρια σε επίπεδο τουρισμού Κροατία έχει ήδη τον δικό της οδηγό.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις