Ιστορική στιγμή για την ελληνική γαστρονομία

Μια νέα εποχή ξεκινά για την ελληνική γαστρονομία έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με τον διεθνώς αναγνωρισμένο οδηγό Michelin, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι. Η σημαντική συμφωνία υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Μέσω της συμφωνίας αυτής η ελληνική γαστρονομία θα προβάλλεται παγκοσμίως με νέο πρόσημο μέσω ενός οργανωμένου προγράμματος που έχει στόχο να πετύχει την διεθνή αναγνώρισή της.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε σχετικά με την συμφωνία: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την τιμή να ξεκινήσουμε μία νέα συνεργασία με τον διεθνούς κύρους Οδηγό Michelin, η οποία τοποθετεί επίσημα την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη υψηλής γαστρονομίας. Για πολλά χρόνια η Ελλάδα είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα της Μεσογειακής Διατροφής που αποτελεί τη βάση της τοπικής κουζίνας. Η χώρα μας βιώνει και φέτος μια εξαιρετική χρονιά στον τομέα του τουρισμού και ταυτόχρονα μία νέα ευκαιρία παρουσιάζεται: να συστήσουμε στους επισκέπτες μας την υψηλή γαστρονομία που διαθέτουμε ώστε να τους δώσουμε ακόμα ένα λόγο προκειμένου να ξαναεπισκεφτούν σύντομα τον αγαπημένο τους προορισμό!

Είναι αυτονόητο πως όταν μιλάμε για υψηλή γαστρονομία συνεργαζόμαστε με τους κορυφαίους του είδους. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα διαθέτει το δικό της εμβληματικό Οδηγό Michelin. Οι ειδικοί του Michelin ερευνούν τα εστιατόρια της πόλης και της περίφημης Riviera, και μοιράζονται τις εμπειρίες που αποκομίζουν στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του οδηγού. Είμαστε βέβαιοι πως αυτό το εγχείρημα είναι μόνο η αρχή για την ανάδειξη όλο και περισσότερων γαστρονομικών προορισμών σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστώ θερμά την ομάδα Michelin για την ψήφο εμπιστοσύνης και σας προσκαλώ όλους να περάσετε το επόμενο greekend απολαμβάνοντας την εξαιρετική κουζίνα της χώρας μας στα εστιατόρια που έχουν διακριθεί με αστέρι Michelin!”

Διαβάστε επίσης: 

ΕΟΤ: Τέσσερεις γαστρονομικές δράσεις που ενισχύουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις