Όσα ξέρουμε έως τώρα για το νέο πρόγραμμα αντικατάστασης του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα

Την αντικατάσταση του παλιού σας ηλεκτρικού ενεργοβόρου θερμοσίφωνα ενθαρρύνει το νέο πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες. Συγκεκριμένα, έρχονται vouchers τα οποία θα καλύψουν το κόστος αγοράς από 800 έως 1000 ευρώ. Το πρόγραμμα, το  οποίο χρηματοδοτείται από το repowerEU, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Ο υπουργός ότι επιβεβαίωσε επίσης ότι θα «βγει» νέο «Εξοικονομώ Κατ’ οίκον» με επιδοτήσεις για ενεργειακή θωράκιση κατοικιών, σημειώνοντας ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα προδημoσιευτεί ο οδηγός για το Εξοικονομώ για επιχειρήσεις.

Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες στα πρότυπα του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα πρότυπα του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή». Εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο ότι το πρόγραμμα θα κινηθεί με συγκεκριμένα κριτήρια, εισοδηματικά και κοινωνικά, όπως εκείνο της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία αίτησης σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.

Διαβάστε επίσης: 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις