Η λίστα με τα κορυφαία σε επισκεψιμότητα e-shops στην Ελλάδα.

Τα lockdown και τα περιοριστικά μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να στραφούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τα e-shops, μια συνήθεια που όπως φαίνεται δεν εγκατέλειψαν ούτε μετά το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων. Σύμφωνα δε με την Ευρωπαϊκή Έκθεση Ηλεκτρονικού Εμπορίου για το 2021, η χώρα μας είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στον κύκλο εργασιών ηλεκτρονικού εμπορίου (77%). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η εξαμηνιαία έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), η συνολική αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου B-C (προϊόντα και υπηρεσίες) για το 2021, εκτιμάται στα 14 δισ. Ευρώ.

Τα κορυφαία σε επισκεψιμότητα e-shops το 2021

Σε πρόσφατη έρευνα η οποία ανέδειξε τα κριτήρια επιλογής e-shop από τους καταναλωτές, είδαμε την τιμή του προϊόντος να εμφανίζεται ως ο Νο1 παράγοντας. Σχεδόν 1 στους 2 αγοραστές τοποθετεί μέσα στα πρώτα 5 σημαντικότερα κριτήρια επιλογής e-shop τα δωρεάν μεταφορικά και την άμεση διαθεσιμότητα του προϊόντος. Με μικρή διαφορά ακολουθεί η ασφάλεια της πλατφόρμας του e-shop (2o μεγαλύτερο ποσοστό top κριτήριου μετά την τελική τιμή με 12%, 4ο κατά σειρά σημαντικότητας σε επίπεδο top-5). Τα θετικά σχόλια και οι αξιολογήσεις από τρίτους παίζουν και αυτά έναν ρόλο.

Την ίδια στιγμή, λιγότερη βαρύτητα δίνουν οι καταναλωτές στη δυνατότητα χρήσης κάρτας και η μεγάλη ποικιλία, η δυνατότητα δωρεάν επιστροφής και αντικατάστασης, η ευκολία χρήσης του e-shop, η επωνυμία του ηλεκτρονικού καταστήματος, η ταχύτητά του και η ύπαρξη και φυσικού καταστήματος. Η δυνατότητα παράδοσης αυθημερόν με επιπλέον κόστος αποτελεί κριτήριο για τον μικρότερο αριθμό των ερωτηθέντων.

Αυτά είναι τα κορυφαία e-shops της Ελλάδας για το 2021, με βάση της επισκεψιμότητά τους:

  1. skroutz
  2. bestprice
  3. vrisko
  4. public
  5. e-shop
  6. plaisio
  7. xe (Χρυσή Ευκαιρία)
  8. ebay
  9. amazon
  10. acscourier

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις