Η ηλεκτρονική εφαρμογή που σου επιτρέπει να συγκρίνεις τις τιμές της αγοράς.

Με τις ανατιμήσεις να προκαλούν πονοκέφαλο στους καταναλωτές, όλοι αναζητούν τρόφιμα σε προσιτές τιμές τα οποία θα μπορεί να αντέξει ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Για την διευκόλυνση και την καλύτερη καθοδήγηση των πολιτών δημιουργήθηκε η πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr όπου ο κάθε καταναλωτής μπορεί να αναζητήσει και να βρει τα πιο φτηνά τρόφιμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προέτρεψε όλους τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis.gov.gr στην οποία μπορούν να συγκρίνουν τιμές προϊόντων της αγοράς και στα καταστήματα της γειτονιάς τους ενώ πρόσθεσε ότι σε λίγες μέρες στην πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr θα ενταχθούν και οι τιμές των λαϊκών αγορών.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει φτιάξει αυτήν την πλατφόρμα στην οποία προσθέτουμε συνεχώς προϊόντα και βάλαμε και τα καύσιμα για να μπορούν όλοι να αγοράζουν τα φθηνότερα προϊόντα που υπάρχουν στην γειτονιά τους. Σας καλώ να το χρησιμοποιείτε και θα κερδίσετε, e-katanalotis.gov.gr», έγραψε στο twitter o κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Open, ανέφερε ότι υπάρχουν έντονες πληθωριστικές πιέσεις στη διεθνή αγορά και η χώρα μας δε μπορεί να μην επηρεαστεί. Τόνισε, δε, ότι η κακοκαιρία και οι έντονες χιονοπτώσεις λειτούργησαν επιβαρυντικά για τις τιμές των οπωροκηπευτικών που αυξήθηκαν. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” παραδέχτηκε πώς “η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη” ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις