Όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», παραδέχθηκε ότι η «ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη» ενώ άφησε ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα τα οποία προσανατολίζονται στην ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, με την ενίσχυση αυτή να φτάνει στον πολίτη και την ενίσχυση αυτή να την αντέχει δημοσιονομικά το κράτος.

Στα μέτρα που έχουν ληφθεί περιλαμβάνεται η μείωση του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2022 της οποίας το ύψος θα οριστικοποιηθεί τον Μάιο, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και η παρέμβαση για την επιδότηση στους λογαριασμούς ενέργειας για τον μήνα Φεβρουάριο.

Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα: Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών 

Αναφορικά με την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα ή στον ΕΦΚ για τα καύσιμα, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως όλα είναι ανοιχτά, αλλά δεν υπάρχει τέτοιά προοπτική στο άμεσο μέλλον, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει προηγουμένως να το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά του κράτους. Σε ότι αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι ενώ μοιράστηκαν στις επιχειρήσεις περίπου 8,3 δις ευρώ, οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί είναι περίπου 3 δις και τον Ιούνιο αναμένεται τελικά να επιστραφούν περίπου 2,3 δις ευρώ.

https://www.youtube.com/watch?v=6yK2fEZ5xzQ&ab_channel=ANT1TV

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις