Ρεκόρ ηλεκτρονικών πωλήσεων καταγράφηκε το 2021 προβλέποντας πως θα αγγίξουν τα 14 δισ. ευρώ.

Ο Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν Γιώργος Δουκίδης μιλώντας στην 7η Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ αναφέρθηκε στην πρωτοφανή αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά το έτος που μας πέρασε. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι 5,5 εκατομμύρια Έλληνες ψωνίζουν πλέον μέσω του διαδικτύου την στιγμή που ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην χώρα μας αναμένεται να αγγίξει τα 14 δισ. ευρώ το 2021. Πρόκειται για έναν αριθμό που προβλέπεται να αυξηθεί κι άλλο φτάνοντας μέχρι και τα 20 δισ., σύμφωνα με τον Γιώργος Δουκίδη. Ένα ακόμη εντυπωσιακό νούμερο είναι αυτό των επιχειρήσεων που έχουν το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα και οι οποίες αγγίζουν τις 18.000.

Αξιοποίηση του κλάδου της πληροφορικής

Στην ταχεία αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών ο κ. Δουκίδης βλέπει παράλληλα μια ευκαιρία αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στον ευρύτερο τομέα της πληροφορικής. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι πάνω από 100.000 άνεργοι που προέρχονται από τον τομέα πληροφορικής και τεχνολογιών μπορούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας βρίσκοντας τις κατάλληλες θέσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Επισήμανε, επίσης, τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρονται στον τομέα τον εξαγωγών αναφορικά με τις εταιρίες υπηρεσιών.

Ηλεκτρονικές αγορές και ασφάλεια

Μιλώντας στην διάσκεψη, ο Γιώργος Πάτσης, ιδρυτής & CEO του OBRELA, επεσήμανε τους κινδύνους ασφαλείας που προκύπτουν παράλληλα με την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Είπε χαρακτηριστικά: “Δυο κρυπτογραφημένοι αλγόριθμοι βρίσκονται πίσω από την διεθνή ψηφιακή οικονομία, εάν παραβιαστούν μπορεί να καταρρεύσει. Τα όρια μεταξύ ψηφιακού και πραγματικού κόσμου δεν είναι πλέον εύκολα διακριτά. Στο ψηφιακό κόσμο γίνεται καθημερινά ένας πραγματικός πόλεμος, που δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας”.  Την στιγμή που 60 τρισ. ευρώ συναλλαγών διεθνώς μόνον τα 5 τρισ. ευρώ γίνονται με φυσικό χρήμα γεννάται η ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στο διαδικτυακό εμπόριο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις