Η ποσότητα που αντιστοιχεί με βάση την ηλικία και το φύλο.

Αναρωτιέστε αν το παιδί σας καταναλώνει αρκετά γαλακτοκομικά στην καθημερινή του διατροφή; Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ουσιαστικό μέρος μιας ισορροπημένης παιδικής διατροφής και συνίσταται να καταναλώνουν γάλα, τυρί ή γιαούρτι κάθε μέρα. Τα αγόρια και τα κορίτσια ηλικίας τεσσάρων έως οκτώ ετών χρειάζονται 2,5 φλιτζάνια γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα, ενώ τα παιδιά ηλικίας εννέα έως 18 ετών χρειάζονται τρία φλιτζάνια την ημέρα. Η επίτευξη αυτού του στόχου δεν να είναι δύσκολη, δεδομένου ότι τα γαλακτοκομικά υπάρχουν σε πολλές μορφές που το παιδί συνήθως απολαμβάνει να καταναλώνει.

Τα οφέλη του γιαουρτιού για την υγεία των παιδιών

Ως γονείς, αναζητούμε πάντα κάτι που να είναι βολικό στο σερβίρισμα, νόστιμο για τα παιδιά και γεμάτο με υγιεινές βιταμίνες. Το γιαούρτι  έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη δημιουργία ενός υγιούς εντέρου και ενός καλύτερου πεπτικού συστήματος. Περιέχει επίσης ασβέστιο και πρωτεΐνη, που προέρχονται φυσικά από το γάλα.

Επειδή το γιαούρτι είναι τόσο ευέλικτο, μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό φαγητό – χρησιμοποιήστε το ως ντιπ για φρούτα, λαχανικά και πίτες. Απλώστε μια μικρή μερίδα στο πιάτο μαζί με ένα φαγητό που τους αρέσει. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό, καθώς η έρευνα δείχνει ότι οι γονείς τα παρατάνε μετά από πέντε προσπάθειες να εκθέσουν τα παιδιά τους σε νέα τροφή, αλλά τα παιδιά χρειάζονται έως και 15 συστάσεις πριν το αποδεχτούν και το απολαύσουν.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις