Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην προαγωγή της συνολικής υγείας.

Ωστόσο, το να τα ταΐζεις τα παιδιά με φρούτα και λαχανικά μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση. Ευτυχώς, τα νέα είναι ενθαρρυντικά! Μια νέα έρευνα του Penn State που εξηγεί πώς μπορείς να κάνεις τα παιδιά σου να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Πώς να κάνεις τα παιδιά σου να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το να γεμίζεις το μισό πιάτο του παιδιού με φρούτα και λαχανικά βοηθά επίσης στην αύξηση της ποσότητας των προϊόντων που καταλήγουν να τρώνε τα παιδιά.

Οι ειδικοί ακολούθησαν 2 μεθόδους: Η πρώτη ήταν απλώς η προσθήκη 50 τοις εκατό περισσότερης ποσότητας στα συνοδευτικά με φρούτα και λαχανικά στα παιδικά γεύματα όλη την ημέρα. Η δεύτερη αντικαθιστούσε 50 τοις εκατό από τα φρούτα και τα λαχανικά με το ισοδύναμο βάρος των άλλων τροφίμων. Για παράδειγμα, αν πρόσθεταν 50 γραμμάρια λαχανικών στο μεσημεριανό γεύμα, αφαιρούσαν επίσης 50 γραμμάρια από το άλλο φαγητό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η προσθήκη περισσότερων συνοδευτικών από φρούτα και λαχανικά είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά να τρώνε 24 τοις εκατό περισσότερα λαχανικά και 33 τοις εκατό περισσότερα φρούτα. Η αντικατάσταση ορισμένων άλλων τροφών με φρούτα και λαχανικά είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά να καταναλώνουν 41 τοις εκατό περισσότερα λαχανικά και 38 τοις εκατό περισσότερα φρούτα.

Επιπλέον, η έρευνα απέδειξε ότι το να σερβίρεις φρούτα και λαχανικά ως πρώτο πιάτο ή σνακ όταν τα παιδιά είναι πεινασμένα μπορεί να ενισχύσει την πρόσληψή τους, όπως και η ενσωμάτωσή τους σε ανάμεικτα πιάτα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις