Πώς επηρεάζουν οι διατροφικές συνήθειες την υγιεινή των δοντιών.

Όπως όλοι γνωρίζουμε πολλές ασθένειες των δοντιών όπως η τερηδόνα, συνδέονται άμεσα με τη διατροφή μας. Η υιοθέτηση, όμως, σωστών διατροφικών συνηθειών είναι κάτι που ξεκινάει από την παιδική ηλικία.

Μια ισορροπημένη διατροφή που θα βασίζεται στην πρόσληψη πρωτεϊνών και βιταμινών και λιγότερο υδατανθράκων, όπως η ζάχαρη και το άμυλο, που ευνοούν την εμφάνιση τερηδόνας, συμβάλλουν στην καλή υγεία των δοντιών και των οδοντικών ιστών.

Η καλλιέργεια σωστών διατροφικών προτύπων από την παιδική ηλικία, είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη υγιών δοντιών και ούλων. Φυσικά και τα παιδιά δεν γίνεται να αποφεύγουν εντελώς τροφές που περιέχουν άμυλο ή ζάχαρη, ωστόσο, ο περιορισμός αυτών είναι εφικτός.

Μπορείτε να αποφύγετε τα ζαχαρωτά, τις καραμέλες,  τις τσίχλες που περιέχουν ζάχαρη και σνακ όπως τα πατατάκια και να επιμένετε τα παιδιά σας να βουρτσίζουν και να περιποιούνται τα δόντια τους καθημερινά.

Η υγιεινή διατροφή συμβάλλει καθοριστικά στην υγεία των δοντιών και τη στοματική υγιεινή γι’ αυτό και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις τροφές που καταναλώνουν τα παιδιά ήδη από τη νεαρή τους ηλικία.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις