Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί, κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινή διατροφή του παιδιού.

Σήμερα, όλο και περισσότερα παιδιά  υποφέρουν από δυσπεψία, το συνηθέστερο πρόβλημα του πεπτικού συστήματος. Τα κύρια συμπτώματα της δυσπεψίας που εμφανίζονται στα παιδιά όπως και στους ενήλικες, είναι το φούσκωμα, που συνοδεύεται συνήθως από πόνο ή κάψιμο στο πάνω ο μέρος της κοιλιάς , ρέψιμο και πολλές φορές ναυτία. Συνήθως τα παιδιά που παρουσιάζουν δυσπεψία, παραπονιούνται ότι αισθάνονται δυσφορία και πόνο στο στομάχι χωρίς να μπορούν να καταλάβουν απόλυτα τι είναι αυτό που τα ταλαιπωρεί.

Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί, κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινή διατροφή του παιδιού. Συγκεκριμένα, ενδείκνυται η λήψη περισσότερων μικρών γευμάτων μέσα στη μέρα, που φυσικά θα περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, άφθονο νερό και υγρά, 2 με 3 μερίδες φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση, και περιορισμός των τρόφιμων που είναι πλούσια σε λιπαρά όπως τα τηγανητά και τα σοκολατούχα σνακ. Φροντίστε το τελευταίο γεύμα να προηγείται 2 με 3 ώρες από τον ύπνο και αποφύγετε τη χρήση πικάντικων μπαχαρικών όπως πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο στο φαγητό.

Σύμμαχο στον αγώνα κατά της παιδικής δυσπεψίας, αποτελούν και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος των παιδιών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις