Ο κίνδυνο εμφάνισης αρτηριακής πίεσης στα παιδιά που ακολουθούν κακή διατροφή.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη, με περισσότερα από 7.200 παιδιά ηλικίας 8 έως 17 ετών, διαπιστώθηκε ότι πάνω από το 1/5 των παιδιών δεν είχαν πρόσβαση σε τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας ενώ πάνω από 12% αυτών είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ακόμα και λαμβανομένης υπόψιν της παχυσαρκίας και άλλων παραγόντων, η έλλειψη θρεπτικών τροφίμων από τη διατροφή εξακολουθούσε να είναι ένας από τους παράγοντες που αποδείχθηκε ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αρτηριακής πίεσης στα παιδιά.

Ο συγγραφέας της μελέτης και  καθηγητής παιδιατρικής νεφρολογίας, Δρ Andrew Michael South ανέφερε «Ακόμα και στην παιδική ηλικία, η υψηλή αρτηριακή πίεση έχει σημασία….Αν ως παιδί έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, αντιμετωπίζετε πολύ υψηλότερο κίνδυνο υπέρτασης ως ενήλικας. Και η υπέρταση θέτει τις βάσεις για άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς επηρεάζει την καρδιά και τα νεφρά».

Τα παιδιά που δεν εντάσσουν στη διατροφή τους πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα και ακολουθούν μια διατροφή “φτωχή” σε θρεπτικά στοιχεία, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν αρτηριακή πίεση από νεαρή ηλικία, γεγονός που μπορεί να τους δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας στο μέλλον. Η αυξημένη πρόσληψη αλατιού που συνδέεται με την κακή διατροφή συμβάλλει στην εμφάνιση και τη διατήρηση υψηλής αρτηριακής πίεσης, απειλώντας την υγεία του παιδικού οργανισμού.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις