Η πανδημία του κορονοϊού είχε αντίκτυπο στη σωματική και συναισθηματική υγεία τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

Οι διατροφικές συνήθειες και η διατροφική πρόσληψη των παιδιών έχουν γίνει σημείο διαμάχης, ιδιαίτερα μετά την επέλαση του Covid. Παρά το γεγονός ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 στα παιδιά δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί διεξοδικά, τα αρχικά διαθέσιμα δεδομένα υποδηλώνουν ότι ο κορονοϊός έχει επηρεάσει την διατροφή των παιδιών ως προς τον κίνδυνο αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας, κυρίως σε παιδιά μεσαίου και υψηλού εισοδήματος και κίνδυνο υποσιτισμού σε παιδιά με χαμηλότερο εισόδημα.

Πώς ο κορονοϊός έχει επηρεάσει την διατροφή των παιδιών

«Η έρευνα που διεξήχθη στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Χιλή, την Κολομβία και τη Βραζιλία σε 820 εφήβους έδειξε ότι υπάρχει τεράστια αύξηση στην κατανάλωση τηγανητών και γλυκών τροφίμων κατά τη διάρκεια των περιορισμών για την COVID-19. Αυξήθηκε η πρόσληψη πατατών, κόκκινου κρέατος και ζαχαρούχων ποτών, ενώ ο χρόνος που αφιερώθηκε σε αθλητικές δραστηριότητες μειώθηκε και ο χρόνος μπροστά από μια οθόνη αυξήθηκε», αποκαλύπτει ο Lakshita Jain, Πιστοποιημένος Κλινικός Διαιτολόγος, Λέκτορας, Εκπαιδευτικός Διαβήτη, Τεχνολόγος κρέατος και Ιδρυτής της NUTR.

Ταυτόχρονα, τα επιστημονικά δεδομένα παρουσιάζουν μια αύξηση 63% στον χρόνο αδράνειας, μια αύξηση 21% στα σνακ, μια μείωση 27% στην κατανάλωση φρέσκων τροφίμων, μια αύξηση 22% στην κατανάλωση γλυκών, στην κατανάλωση φαγητού ως απάντηση στην πλήξη (18%) ή στην ανησυχία (10%) και μέση αύξηση βάρους 1,8 κιλά. Τα παιδιά, που επηρεάζονται λιγότερο άμεσα από τον COVID, πληρώνουν το αντίτιμο με τη μορφή κακής διατροφής, έλλειψης άσκησης και άλλων παραγόντων.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις