Μελέτες έχουν αναδείξει την έλλειψη υγιεινού πρωινού, ως την πρωταρχική αιτία της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας.

Μελέτες έχουν αναδείξει την έλλειψη υγιεινού πρωινού, ως την πρωταρχική αιτία της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας. Τα παιδιά που παραλείπουν το πρωινό ή καταναλώνουν χαμηλής ενεργειακής αξίας έχουν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος και είναι πιο επιρρεπή στην κατανάλωση ανθυγιεινών  μικρογευμάτων κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Η κατανάλωση πρωινού συνεπάγεται πρόσληψη βιταμινών, ασβεστίου και σιδήρου και μειωμένη πρόσληψη θερμιδών και λίπους ενώ επιδρά καταλυτικά στην απόκτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και στην ψυχική και σωματική ευεξία. Τονώνει το ανοσοποιητικό και ενισχύει τη μνήμη ενώ συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

Με την Ελλάδα να κατέχει την 3η θέση ευρωπαϊκά στα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόβλημα δημόσιας υγείας,  που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και χρήζει δραστικής αντιμετώπισης.

Η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών και η ένταξη του ποιοτικού  πρωινού στο καθημερινό διατροφολόγιο των παιδιών και των εφήβων αποτελεί ανάγκη και όπλο κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Φρούτα, δημητριακά, ξηροί καρποί και superfoods προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις για σύνθεση διαφορετικού πρωινού γεύματος κάθε μέρα, έτσι ώστε τα παιδιά να δοκιμάζουν διαφορετικές γεύσεις και να έχουν περισσότερες υγιεινές επιλογές πρωινού.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις