Τρεις νόστιμες σούπες χωρίς κρέας για αποτοξίνωση

Δείτε τις συνταγές
Μετά τα πλούσια εορταστικά γεύματα των Χριστουγέννων και μέχρι τα… επόμενα της Πρωτοχρονιάς, μία καλή λύση για να επαναφέρουμε, στο μεταξύ, τον οργανισμό μας σε κανονικούς ρυθμούς, είναι μία νόστιμη και θρεπτική σούπα με λαχανικά.
Αυτές είναι τρεις εύκολες συνταγές για σούπες χωρίς κρέας.
Σούπα λαχανικών με ρύζι
(Από την εταιρεία agrino και τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου)
- 500 γραμμάρια ρύζι
- 3 κολοκυθάκια
- 3 καρότα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 πράσο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο, τα καρότα και τα κολοκυθάκια στα 4 κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρέ.
Τοποθετείτε ένα μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το βούτυρο μαζί με το ρύζι σουπέ και μόλις το ρύζι απορροφήσει το ρύζι τα λιπαρά στοιχεία προσθέτετε νερό να σκεπάσει αρκετά τα υλικά.
Αφήνετε την σούπα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 20-15 λεπτά.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.
Μανιταρόσουπα με ποικιλίες μανιταριών
(Από την εταιρεία Δίρφυς)
Υλικά
500γρ. φρέσκα πλευρώτους Δίρφυς
300γρ. ποικιλία φρέσκων Δίρφυς
30γρ ποικιλία Δάσους Δίρφυς
1 μικρό κρεμμύδι
60ml νερό
1 κύβο κότας
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
2-3 κ.σ. αλεύρι
500 ml νερό
1 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκκομένα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα εως ότου μαραθούν.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, το νερό, τον κύβο, αλάτι πιπέρι μαϊντανό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε άλλο σκεύος (κατσαρολάκι ή τηγάνι) ψήνουμε ελαφρώς το αλεύρι με τις 2 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε το νερό ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου δέσει το μείγμα (προσοχή μη σβολιάσει).
Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
Βελουτέ, vegan κολοκυθόσουπα με σκορδάτα κρουτόν και ντομάτα
(Από veggiesisters.gr)
Υλικά για 3 άτομα:
850 γρ. κολοκύθια, χοντροκομμένα
210 γρ. πατάτα, χοντροκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
850 ml νερό
3+3 κ.σ. ελαιόλαδο
2+1 κλωνάρια βασιλικός
αλάτι κ πιπέρι
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 ντομάτα, σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα λαχανικά, τα 2 κλωνάρια βασιλικό και το νερό και αφήνουμε να βράσουν.
Όταν μαλακώσουν, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λάδι. Αφήνουν να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από την φωτιά.
Την ώρα που μαγειρεύεται, βάζουμε το ψωμί κομμένο σε κυβάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.
Κατόπιν χτυπάμε το λάδι με το σκόρδο, τον υπόλοιπο βασιλικό ψιλοκομμένο και λίγο αλατοπίπερο.
Περιχύνουμε την ντομάτα και τα κρουτόν με το μείγμα αυτό. Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την σούπα, την σερβίρουμε κρύα και γαρνίρουμε με τα σκορδάτα κρουτόν και την ντοματούλα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










