Αυτές είναι τρεις συνταγές με όσα περίσσεψαν από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Οι συνταγές από τη maggi
Με απλές και νόστιμες συνταγές μπορούμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά το φαγητό που μας περίσσεψε από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Οι συνταγές από τη maggi.
Ανοιχτή πίτα με μοσχαράκι και τυρί κρέμα
Υλικά
500 γρ. μοσχαράκι μαγειρεμένο κοκκινιστό που περίσσεψε
1 κύβος MAGGI Ζωμός Βοδινό
0.5 Πράσο
1 φλιτζάνι Μοτσαρέλα τριμμένη
250 γρ. Αλεύρι
150 γρ. Νερό
1 Μαγιά ξερή
1 κ.γλ. Αλάτι
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ζυμαράκι. Αν είναι στεγνό προσθέστε λίγο νερό, ενώ αν κολλάει στα χέρια σας ρίξτε λίγο αλεύρι.
Δώστε σχήμα μπάλας στο ζυμάρι και λαδώστε με τα χέρια σας όλη την επιφάνειά του.
Αφήστε το ζυμάρι μέσα στο μπολ που ζυμώσατε φροντίζοντας να υπάρχει χώρος να εκτονωθεί. Σκεπάστε με μια πετσέτα ή μεμβράνη το μπολ και αφήστε στην άκρη για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το μοσχαράκι με τη σάλτσα του και δώστε μια βράση. Ρίξτε τον κύβο βοδινού MAGGI και όταν είναι ζεστό το κρέας χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι σπάστε το σε ίνες.
Ρίξτε αρκετό αλεύρι στον πάγκο και απλώστε το ζυμαράκι χρησιμοποιώντας τα χέρια σας και τον πλάστη για να το ανοίξετε. Ανοίξτε στο μέγεθος του ταψιού που θα ψήσετε και στρώστε το στο σκεύος.
Προθερμάνετε τον φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία σε πρόγραμμα πάνω και κάτω αντίσταση.
Απλώστε το κρέας στην επιφάνεια της ζύμης, μοιράστε το τυρί κρέμα σε μικρές κουταλιές επάνω από την πίτα, πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα και τέλος το λεπτοκομμένο πράσο.
Τοποθετήστε στη μέση του φούρνου και ψήστε. Αφού η ανοιχτή πίτα πάρει το χρώμα που σας ικανοποιεί κλείστε τον φούρνο και σερβίρετε.
Ομελέτα φούρνου με κοτόπουλο και πατάτες
Εκτέλεση
Ξεψαχνίστε καλά το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας τα χέρια σας και στην συνέχεια απλώστε το σε ένα στρογγυλό σκεύος για τον φούρνο.
Προσθέστε τις πατάτες και σπάστε τις ελαφρά με ένα πιρούνι.
Σπάστε τα αβγά σε ένα μπολ, ρίξτε τη MAGGI Νοστιμιά και μαζί με το γάλα ανακατέψτε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί με το κοτόπουλο και τις πατάτες, πασπαλίστε με το τυρί, απλώστε το θυμάρι και στρώστε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά φεγγαράκια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου σε πρόγραμμα γκριλ και αέρα μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει. Καρφώστε ένα μαχαίρι στο κέντρο της και όταν το μαχαίρι βγει στεγνό θα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Τορτίγιες με κιμά και αβοκάντο
Υλικά
500 γρ. Κιμά μαγειρεμένο που περίσσεψε
2 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά
4 Τορτίγιες
1 φλιτζάνι Τσένταρ τριμμένο
1 Αβοκάντο
10 Μικρά Τοματίνια
2 κ.σ. Σάλτσα Sriracha
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Απλώστε τις πίτες στον πάγκο της κουζίνας, κόψτε σε κύβους το αβοκάντο και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Μοιράστε τον κιμά στις πίτες, πασπαλίστε με μισή κουταλιά νοστιμιά την κάθε πίτα και ρίξτε στο τέλος τα τοματίνια, το κρεμμύδι, την sriracha και το τυρί.
Τυλίξτε σφιχτά τις τορτίγιες και βάλτε λίγο νερό στην ένωση για να μην ανοίξουν.
Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι οι τορτίγιες σας να πάρουν χρώμα και να λιώσει το τυρί. Εναλλακτικά ψήστε στον φούρνο σε πρόγραμμα αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










