Εντυπωσιακό σε εμφάνιση για το εορταστικό σας τραπέζι και ταυτόχρονα ένα λαχταριστό τυρένιο ορεκτικό για να ξεκινήσετε το γεύμα σας.

Η συνταγή για το fondue με γραβιέρα σερβιρισμένο σε κολοκύθα από τα Γαλακτοπωλεία Στάμου.

Υλικά(για 6  άτομα)

  • 1 μεσαία κολοκύθα
  • Ελαιόλαδο
  • 400 γρ. γραβιέρα ΣΤΑΜΟΥ
  • 1 κoυτ. σούπας μουστάρδα
  • 80 ml. κρέμα γάλακτος
  • 300 ml. μηλίτη ή λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε κύβους για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Κόβετε το καπάκι της κολοκύθας και την καθαρίζετε από τις ίνες και τα σπόρια.
  3. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, ξαναβάζετε το καπάκι και την ψήνετε για 15 λεπτά.
  4. Τρίβετε τη γραβιέρα (στο λεπτό μέρος του τρίφτη) και τη βάζετε σε μπολ μαζί με τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το μηλίτη και τις σκελίδες σκόρδου.
  5. Ανακατεύετε και γεμίζετε την κολοκύθα με το παραπάνω μίγμα.
  6. Ψήνετε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρετε με τους κύβους ψωμιού.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις