Συνταγή για το γιορτινό τραπέζι: Fondue με γραβιέρα σερβιρισμένο σε κολοκύθα

stamou.gr
Εντυπωσιακό σε εμφάνιση για το εορταστικό σας τραπέζι και ταυτόχρονα ένα λαχταριστό τυρένιο ορεκτικό για να ξεκινήσετε το γεύμα σας.
Η συνταγή για το fondue με γραβιέρα σερβιρισμένο σε κολοκύθα από τα Γαλακτοπωλεία Στάμου.
Υλικά(για 6 άτομα)
- 1 μεσαία κολοκύθα
- Ελαιόλαδο
- 400 γρ. γραβιέρα ΣΤΑΜΟΥ
- 1 κoυτ. σούπας μουστάρδα
- 80 ml. κρέμα γάλακτος
- 300 ml. μηλίτη ή λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μπαγκέτα κομμένη σε κύβους για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Κόβετε το καπάκι της κολοκύθας και την καθαρίζετε από τις ίνες και τα σπόρια.
- Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, ξαναβάζετε το καπάκι και την ψήνετε για 15 λεπτά.
- Τρίβετε τη γραβιέρα (στο λεπτό μέρος του τρίφτη) και τη βάζετε σε μπολ μαζί με τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το μηλίτη και τις σκελίδες σκόρδου.
- Ανακατεύετε και γεμίζετε την κολοκύθα με το παραπάνω μίγμα.
- Ψήνετε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρετε με τους κύβους ψωμιού.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










