Η συνταγή από την Ήπειρο και τον σεφ Πέτρο Συρίγο

Ιδανική σούπα για ξεκινήσετε το γεύμα σας στο εορταστικό τραπέζι και ταυτόχρονα μία γευστική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Η συνταγή για την κολοκυθόσουπα με αστεροειδή γλυκάνισο, κάστανο και πετιμέζι από την Ήπειρο και τον σεφ Πέτρο Συρίγο.

Υλικά

  • 80gr. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ 50-50
  • 1kg κολοκύθα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 50ml πετιμέζι
  • 150gr. απάκι
  • 100gr. κάστανο βρασμένο
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο
  • 1lt ζωμό λαχανικών
  • Θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το πράσο, το σχοινόπρασο, την κολοκύθα, τα καρότα και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το γλυκάνισο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα και αφήνουμε να βράσει άλλα 2’. Κατόπιν τα μεταφέρουμε στο multi και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Ξαναβάζουμε τα μείγμα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να «γυαλίσει» η σούπα μας.
  5. Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγο θυμάρι και τσιγαρισμένο απάκι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις