Συνταγή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Εντυπωσιακή σαλάτα στεφάνι με γλυκιά μυζήθρα

Η συνταγή από τη γαλακτοβιομηχανία Καλογεράκη
Αυτή η σαλάτα θα σας εντυπωσιάσει τόσο με τη γεύση όσο και με την παρουσίαση της. Με πράσινα λαχανικά, φρούτα, προσούτο και γλυκιά μυζήθρα.
Η συνταγή από τη γαλακτοβιομηχανία Καλογεράκη.
Υλικά
250 γρ. Μυζήθρα Γλυκιά Καλογεράκη
1 μαρούλι λόλα πράσινη
1/2 iceberg
1/2 ραντίτσιο
1/2 ρόδι σπόροι
6-8 φέτες προσούτο
Λίγα ραπανάκια
Λίγη κάπαρη (προαιρετικά)
1 αχλάδι
Μερικές φράουλες (προαιρετικά)
40 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
Αλάτι
Αλεύρι και σουσάμι για τηγάνισμα
Για το dressing
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι μέλι
Ξίδι μπαλσάμικο
Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τη μυζύθρα σε κύβους ή τριγωνάκια. Τα περνάμε από το αλεύρι ή το σουσάμι, που έχουμε απλώσει σε πιάτα και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε σε πιάτο στρωμμένο με χαρτί κουζίνας, μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα.
Ετοιμάζουμε το dressing: βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε βαθύ μπολ και τα χτυπάμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σαλατικά. Τα κόβουμε και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ραπανάκια σε ροδέλες, τις φράουλες σε κύβους, το αχλάδι σε φέτες ή κύβους και την κάπαρη.
Τοποθετούμε ένα μπολ ανάποδα σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και τακτοποιούμε τριγύρω την σαλάτα, έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα στεφάνι. Τακτοποιούμε όμορφα τριγύρω το προσούτο. Γαρνίρουμε με τους σπόρους του ροδιού και το κουκουνάρι. Τέλος, αλατίζουμε, περιχύνουμε με το dressing και αφαιρούμε το μπολ. Σερβίρουμε αμέσως.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










