Δείτε τις συνταγές

Η τορτίγια αποτελεί πάντα μια εύκολη λύση για σνακ, είτε για πρωινό, είτε ελαφρύ βραδινό, καθώς μπορείτε να τη γεμίσετε με διάφορα υλικά. Ακόμη και με φαγητό που σας έχει περισσέψει.

Αυτές είναι τρεις ιδέες για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις τορτίγιες από την εταιρεία Παπαδοπούλου.

Μανιταρόπιτα με φέτα σε Tortillas Παπαδοπούλου

(Γαβριήλ Νικολαΐδης)

Υλικά

20 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο, περασμένο στον τρίφτη
500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα σε φέτες
200 γρ. φέτα
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
6 Tortillas Παπαδοπούλου Κλασικές 
Αλάτι
Πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι. 

Προσθέτουμε το καρότο, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους. 

Βάζουμε στο κέντρο κάθε τορτίγιας το μίγμα μανιταριών. 

Προσθέτουμε χοντροθρυμματισμένη φέτα και ντοματίνια. 

Τυλίγουμε σε ρολάκια και κόβουμε στη μέση. 

Ψήνουμε στην τοστιέρα και σερβίρουμε. 

Σπανακοτυροπιτάκια με Tortillas Παπαδοπούλου Κλασικές στο Air Fryer

(Από τον Πέτρο Μαούνατζη)

Υλικά

2 τορτίγιες Παπαδοπούλου Κλασικές   

3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι  

2 αυγά (συν 1 για επάλειψη)  

1 χούφτα ψιλοκομμένο σπανάκι  

100 γραμμάρια φέτα  

Αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. 

Απλώνουμε το μείγμα σε μια τορτίγια και κλείνουμε καλά από όλες τις γωνίες. Διπλώστε τις πλευρές προς τα μέσα, καλύπτοντας τη γέμιση, τυλίξτε σφιχτά από κάτω προς τα πάνω και τοποθετήστε με την ένωση προς τα κάτω για ψήσιμο, τύπου burrito. 

Αλείφουμε με ένα πινελάκι το χτυπημένο αυγό στην επιφάνεια.

Ψήνουμε στο air fryer ή εναλλακτικά στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. 

Enchiladas με σπανάκι και μανιτάρια

(Κωνσταντίνος Δήμουλας _beetsme)

Υλικά

  • 4 – 5 Τοrtillas Παπαδοπούλου Ολικής Αλεσης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. μανιτάρια αγάρικα (λευκά μικρά)
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Κρέμα σόγιας ή κάσιους (vegan κρέμα γάλακτος)
  • 80 γρ. φυτικό κίτρινο τυρί

       Για τη μπεσαμέλ

  • 50 γρ. φυτικό βούτυρο
  • 2 1/2 κ.σ. αλεύρι
  • 500 ml φυτικό γάλα
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 100 γρ. τριμμένο φυτικό τυρί

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι πάνω από δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μια πρέζα αλάτι τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια το σπανάκι και αλάτι.

Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Αδειάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, βάζουμε πιπέρι και τέλος το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φυτικό βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Σταδιακά και ανακατεύοντας προσθέτουμε το φυτικό γάλα. Μόλις δέσει η μπεσαμέλ προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Θέλουμε η μπεσαμέλ να είναι αραιή.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Σε ένα σκεύος για το φούρνο απλώνουμε μερικές κουταλιές από τη μπεσαμέλ.

Παίρνουμε μια – μια τις Tortillas γεμίζουμε με 3 – 4 κουταλιές από τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Τυλίγουμε τις Tortillas και τις βάζουμε δίπλα δίπλα στο σκεύος.

Απλώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε από πάνω επιπλέον τυρί και μαύρο πιπέρι.

Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις