Η συνταγή από την Paliria

Σε όσους δεν αρέσουν οι ζύμες και αποφεύγουν το αλεύρι, η εταιρεία Paliria προτείνει αυτή τη διαφορετική πίτα από αμπελόφυλλα με πλιγούρι και λαχανικά. Μία νόστιμη και vegan επιλογή.

Υλικά

16 Αμπελόφυλλα σε βάζο 680g Paliria

150 γρ. πλιγούρι

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

100 γρ. ψιλοκομμένες χρωματιστές πιπεριές

1 κολοκύθι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί

500 ml. ζωμό λαχανικών

1 ματσάκι μείγμα από αρωματικά βότανα (δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο)

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το κολοκύθι και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το πλιγούρι.
Ανακατεύουμε καλά για να γυαλίσει και βάζουμε τον πελτέ και τον ζωμό. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Αποσύρουμε από την φωτιά, ελέγχουμε τη γεύση ως προς το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε λαδωμένο ταψί 24 εκατοστών, στρώνουμε τα μισά αμπελόφυλλα, ρίχνουμε τη γέμιση, ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε την πίτα με μία λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά. Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και τη ξεσκεπάζουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις