Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στις 2 Νοεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών

Περισσότεροι από 50 παραγωγοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα σας υποδεχτούν με πάνω από 300 κρασιά που μιλούν τη γλώσσα του τόπου τους
Η μεγαλύτερη γιορτή φυσικού κρασιού, το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA, έρχεται την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, το Ωδείο Αθηνών.
Για μία ολόκληρη ημέρα, περισσότεροι από 50 παραγωγοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα σας υποδεχτούν με πάνω από 300 κρασιά που μιλούν τη γλώσσα του τόπου τους.
Από τη Θράκη ως την Κρήτη και από την Ικαρία ως την Πελοπόννησο, οινοποιοί από όλη τη χώρα συναντιούνται στην Αθήνα, αποκαλύπτοντας τη δυναμική και τη μοναδικότητα του ελληνικού φυσικού κρασιού και τα ποικιλόμορφα terroirs της χώρας. Ανάμεσά τους και καλεσμένοι οινοποιοί από τη Σερβία, Γαλλία και Ουγγαρία μεταξύ άλλων.
Τα κρασιά τους είναι βιολογικά, βιοδυναμικά με ελάχιστα ή καθόλου πρόσθετα. Είναι αγνά, φιλικά προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα πολύ νόστιμα. Το φυσικό κρασί δεν είναι μόδα, είναι στάση ζωής. Σημαίνει σεβασμό στο περιβάλλον, και ειλικρίνεια στο ποτήρι. Στο ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA, επαναχρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τους, αποφεύγουν πλήρως τα πλαστικά μιας χρήσης και δίνουν δεύτερη ζωή σε γυάλινες φιάλες, φελλούς, αποτσίγαρα και οργανικά υλικά μέσω της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.
Τι θα δοκιμάσετε
Κρασιά βιολογικά και βιοδυναμικά, με ελάχιστα ή καθόλου θειώδη, γηγενείς ζύμες, αφιλτράριστα και αδιαύγαστα. Κρασιά που κουβαλούν μέσα τους την καταγωγή και τον δημιουργό τους. Σε μια μόνο μέρα θα γνωρίσετε προσωπικά τους οινοποιούς και θα δοκιμάσετε κρασιά που φτιάχτηκαν με ελάχιστες παρεμβάσεις, γεμάτα αυθεντικότητα, φιλικά προς το περιβάλλον.
Στο ιστορικό Ωδείο Αθηνών σας περιμένει μια εμπειρία πέρα από τη γευσιγνωσία:
- Δοκιμάστε δεκάδες σπάνιες ποικιλίες και πειραματικές ετικέτες που σπάνια βρίσκετε στην αγορά.
- Συζητήστε με τους δημιουργούς και μάθετε τις ιστορίες πίσω από κάθε μπουκάλι.
- Ανακαλύψτε φιλοσοφίες και τεχνικές που δίνουν νέα διάσταση στο κρασί.
- Γνωρίστε ανθρώπους, ανταλλάξτε εντυπώσεις και γίνετε μέρος μιας κοινότητας που αγαπά το φυσικό κρασί.
Περισσότερες πληροφορίες: fysikafysika.gr
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις