Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Appeltaart, η παραδοσιακή ολλανδική μηλόπιτα

Τέσσερις ελληνικές πίτες συμπεριέλαβε στη λίστα με τις κορυφαίες 50 γλυκές πίτες στον κόσμο, ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas.

Η ελληνική μελόπιτα μάλιστα κατέκτησε τη δεύτερη θέση πίσω από την Appeltaart, την παραδοσιακή ολλανδική μηλόπιτα.

«Αυτό το ελαφρύ ελληνικό επιδόρπιο συνδέεται παραδοσιακά με το νησί της Σίφνου, αλλά μπορεί να βρεθεί και σε άλλες ελληνικές περιοχές. Η πίτα συνδυάζει φρέσκο ​​τυρί, κατά προτίμηση μυζήθρα με βάση το πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, αυγά και μέλι, και συνήθως ψήνεται ως στρογγυλό κέικ χωρίς κόρα. Συνιστάται να γαρνίρετε τη μελόπιτα με λίγο κανέλα και λίγο επιπλέον μέλι» γράφει το Taste Atlas για τη μελόπιτα.

Στην 9η θέση βρίσκεται η γαλατόπιτα. «Στενός ”συγγενής” του γαλακτομπούρεκου- που διακρίνεται από τα πολλά φύλλα του- η κλασική ελληνική γαλατόπιτα συνδυάζει σιμιγδάλι, γάλα, αυγά, βούτυρο και ζάχαρη, αποτελώντας μια κρεμώδη λιχουδιά. Η γαλατόπιτα ψήνεται μέχρι να ροδίσει και συνήθως γαρνίρεται με λίγο ζάχαρη άχνη ή κανέλα. Με την ελαφριά υφή και τη λεπτή γεύση της, μπορεί να σερβιριστεί σε κάθε περίσταση και απολαμβάνεται καλύτερα κρύα» όπως αναφέρει ο γαστρονομικός οδηγός.

Στη 18η θέση βρίσκεται η ελληνική μηλόπιτα και στην 50η η καρπουζόπιτα από τη Μήλο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις