Εύκολη συνταγή για αφράτο και vegan κέικ

Βιολογικό Χωριό
Η συνταγή από το Βιολογικό Χωριό
Ένα νόστιμο και αφράτο κέικ για το πρωινό σας και όλες τις ώρες της μέρας. Κατάλληλο και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.
Η συνταγή από το Βιολογικό Χωριό.
Υλικά:
Για το κέικ:
- 2 φλ. βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. βιολογική ζάχαρη (ή ζάχαρη καρύδας)
- 1/3 φλ. βιολογικό φυτικό λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο
- 1 φλ. βιολογικό φυτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης
- 1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. βιολογικό εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. βιολογικό μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Προαιρετικά για επιπλέον γεύση:
- 1/4 φλ. βιολογικό κακάο για σοκολατένιο αποτέλεσμα
- Ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι ή βιολογικό λεμόνι
- 1/2 φλ. βιολογικούς ξηρούς καρπούς ή βιολογικές σταγόνες vegan σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
- Λάδωσε και αλεύρωσε μια φόρμα για κέικ ή κάλυψέ την με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το φυτικό γάλα με το ξίδι και άφησέ το για 5 λεπτά. Θα πήξει και θα λειτουργήσει ως vegan “βουτυρόγαλα”.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Πρόσθεσε το φυτικό λάδι, το “βουτυρόγαλα” και τη βανίλια. Αν θέλεις, πρόσθεσε τα επιπλέον υλικά (κακάο, ξύσμα, ξηρούς καρπούς). Ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για 30-35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του κέικ.
- Άφησε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρισέ το σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- Σέρβιρε το κέικ σκέτο ή πασπάλισέ το με ζάχαρη άχνη.
- Μπορείς να προσθέσεις vegan γλάσο ή λιωμένη σοκολάτα για επιπλέον απόλαυση.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις