Η συνταγή από τη ΦΑΓΕ

Νόστιμα, σπιτικά και εύκολα στην παρασκευή, μπισκότα χωρίς ζάχαρη αλλά με μέλι και κανέλα.

Η συνταγή από τη ΦΑΓΕ

Υλικά

1 αυγό
μια πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1 βανιλίνη
200g μελι
225g Flair cottage cheese
80g βούτυρο λιωμένο
300g αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1.  Σε ένα μπολ ρίχνετε το αυγό, το αλάτι, τη βανιλίνη, την κανέλα και ανακατεύετε για λίγο με το σύρμα.
  2.  Προσθέτετε το τυρί cottage, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε ελαφρά και ρίχνετε στη συνέχεια το μέλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  3.  Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
  4.  Την κόβετε στη μέση, ρίχνετε λίγο αλεύρι και την ανοίγετε με ένα πλάστη.
  5.  Κόβετε την ζύμη σε στρογγυλούς δίσκους με τη βοήθεια ενός γυάλινου ποτηριού ή ενός κουπάτ.
  6.  Βάζετε τα μπισκότα στο ταψί, ψήνετε στους 180°C για 20 λεπτά και μόλις κρυώσουν πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις