Η συνταγή από την chiquita

Αν λαχταράτε κάτι γλυκό, αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ και υγιεινό,  αυτά τα vegan «πατατάκια» είναι το ιδανικό σνακ.

Η συνταγή από την chiquita.

Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες Chiquita
  • 90 γρ. βρώμη
  • 70 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα (ή άλλα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας)
  • 50 γρ. σπόροι τσία (προαιρετικά)
  • σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας (λιωμένο)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 0.5 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ετοιμάστε τις μπανάνες: Λιώστε τις ώριμες μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος πουρές και αναμείξτε τα υλικά: προσθέστε βρώμη, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, σπόρους τσία (εάν τους χρησιμοποιήσετε), σιρόπι σφενδάμου, λάδι καρύδας, εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα και μια πρέζα αλάτι στις λιωμένες μπανάνες. Αναμείξτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Απλώστε τη ζύμη: Τοποθετήστε τη ζύμη στο ταψί και απλώστε την ομοιόμορφα, πιέζοντας την ελαφρά με μια σπάτουλα για να τη συμπιέσετε.

Ψήσιμο: Ψήστε στον φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό. Ελέγξτε στα μισά του ψησίματος και ανακατέψτε ελαφρά το μείγμα για να βεβαιωθείτε ότι ψήνετε ομοιόμορφα.

Αφήστε να κρυώσουν: Βγάλτε τη ζύμη από τον φούρνο και αφήστε τη στο ταψί μέχρι να κρυώσει τελείως. Η ζύμη θα γίνει πιο σκληρή και τραγανή καθώς κρυώνει.

Σερβίρισμα και αποθήκευση: Μόλις κρυώσει, σπάστε τη ζύμη σε κομμάτια, σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε. Αποθηκεύστε τα πατατάκια σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις