Το συμιακό γαριδάκι ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα με θαλασσινά

Ποια θέση κατέκτησε
«Φωτεινό, κόκκινο, ντελικάτο και γλυκό και γεμάτο γεύση, είναι διάσημο σε όλη τη χώρα και όχι μόνο». Έτσι περιγράφει το Taste Atlas το συμιακό γαριδάκι, συμπεριλαμβάνοντάς το ανάμεσα στα καλύτερα θαλασσινά πιάτα στον κόσμο.
«Μια από τις πιο χαρακτηριστικές θαλασσινές λιχουδιές του ελληνικού νησιού της Σύμης, το συμιακό γαριδάκι ή γαρίδα Σύμης, είναι μια μοναδική ποικιλία από μικροσκοπικές γαρίδες που ζουν στη θάλασσα γύρω από το νησί» σημειώνει.
«Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να τις απολαύσετε είναι να τις τηγανίσετε τραγανά σε ελαιόλαδο και σκόρδο, συνήθως καρυκευμένες με μόνο αλάτι και πιπέρι. Λόγω της ευαίσθητης φύσης τους, οι τηγανητές γαρίδες τρώγονται συνήθως ολόκληρες, συμπεριλαμβανομένων των ουρών, των κελυφών και των κεφαλιών.
Μερικές φορές μπορούν να αλειφθούν με αλεύρι και κορν φλάουρ πριν τηγανιστούν και συνήθως δεν εμπλουτίζονται με άλλα αρώματα ή σάλτσες, εκτός από μια προαιρετική δόση λεμονιού. Οι τηγανητές γαρίδες Σύμης αποτελούν ένα εξαιρετικό μεζέ συνοδευτικό για ένα ποτήρι ελληνικό ούζο ή τοπική ρακή. Στο νησί της Σύμης, κάθε χρόνο τον Αύγουστο έχει διοργανωθεί μια γιορτή αφιερωμένη σε αυτές τις ξεχωριστές γαρίδες» τονίζει.
Το ελληνικό πιάτο από τη Σύμη κατέκτησε την 9η θέση στη λίστα του Taste Atlas. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το παραδοσιακό πιάτο από τη Φινλανδία, το Loimulohi.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις