Παράγεται αποκλειστικά στην περιφέρεια Κρήτης που περιλαμβάνει τις περιφερειακές ενότητες Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου και όλους τους Δήμους και Τοπικές Κοινότητες που ανήκουν σε αυτούς

Την προσθήκη του ελαιολάδου «Κρήτη / Kriti» από την Ελλάδα στο μητρώο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη» παράγεται από καρπούς ελαιόδεντρων που καλλιεργούνται στην Κρήτη και ανήκουν τουλάχιστον κατά 90% στις ποικιλίες Κορωνέικη ή Τσουνάτη ή συνδυασμό των δύο, ενώ το 10% κατά μέγιστο μπορεί να προέρχεται από άλλες ποικιλίες, με κυρίαρχη αυτή της Θρούμπας.

Το προϊόν θα παράγεται αποκλειστικά στην περιφέρεια Κρήτης που περιλαμβάνει τις περιφερειακές ενότητες Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου και όλους τους Δήμους και Τοπικές Κοινότητες που ανήκουν σε αυτούς.

Το κρητικό ελαιόλαδο παράγεται αποκλειστικά στην Κρήτη. Τα ασβεστολιθικά εδάφη του νησιού, η άφθονη ηλιοφάνεια και το μεσογειακό κλίμα, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές πρακτικές καλλιέργειας και άλεσης που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, προσδίδουν στο προϊόν τον μοναδικό του χαρακτήρα.

Το «Kriti» είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που λαμβάνεται από ελιές που καλλιεργούνται σε όλο το νησί της Κρήτης. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή οξύτητα, έντονο πράσινο χρώμα και πλούσιο φρουτώδες άρωμα. Αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν εξαιρετικά σταθερό και αρωματικό, με ένα ιδιαίτερο γευστικό προφίλ που βασίζεται στο έδαφος και το κλίμα του νησιού.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις