Οι συνταγές από την εταιρεία «Κyknos»

Είτε ως συνοδευτικό, είτε ως κύριο ελαφρύ γεύμα η σαλάτες αποτελούν μια εύκολη και υγιεινή λύση για τη διατροφή μας.

Οι τρεις συνταγές που ακολουθούν από την εταιρεία «Κyknos».

Σαλάτα με ρόδι, μήλο και κάστανα

(από τον Chef Γιώργο Τσαπάρα)

Υλικά

1/2 μικρό λάχανο άσπρο

1 iceberg

1 ματσάκι ρόκα

1 μικρό ραντίτσιο

1 φλιτζάνι ρόδι

2 φλιτζάνια κάστανα (ψημένα και καθαρισμένα)

2 μήλα πράσινα

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

150 γρ. μανούρι

Για τη vinaigrette

100 γρ. ξύδι βαλσάμικο

300 ml. ηλιέλαιο

60 γρ. Μουστάρδα Απαλή KYKNOS

50 γρ. μέλι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες το λάχανο, το iceberg και το ραντίτσιο είτε με ένα μαχαίρι είτε με ένα μαντολίνο.
  • Χοντροκόβουμε τη ρόκα (εκτός εάν χρησιμοποιούμε baby ρόκα, οπότε και την χρησιμοποιούμε ολόκληρη).
  • Κόβουμε τα μήλα σε sticks.
  • Ρίχνουμε τα λαχανικά μας σε ένα μπολ μαζί με το ρόδι και τα κάστανα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη Μουστάρδα Απαλή KYKNOS, το βαλσαμικό ξύδι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά με ένα φουέ ή με ένα ραβδομπλέντερ.
  • Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε την ποσότητα που επιθυμούμε από τη vinaigrette στο μπολ με την σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Εάν μας περισσέψει vinaigrette μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο ως και 5 μέρες.
  • Προσθέτουμε το μήλο και το μανούρι κομμένο σε τρίγωνα.

Σαλάτα με μπρόκολο, γαλοπούλα και σάλτσα μαγιονέζας

Υλικά 

300 γρ. μπρόκολο βρασμένο

1 κρεμμύδι

50 γρ. κουκουνάρι

150 γρ. καπνιστή γαλοπούλα

60 γρ. cranberries αποξηραμένα

30 γρ. baby ρόκα

Για την σάλτσα μαγιονέζας:

150 γρ. Μαγιονέζα Light KYKNOS

40 γρ. ελαιόλαδο

3 κουταλιές σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το κουκουνάρι και το καβουρδίζετε ελαφρώς, να πάρει ένα ελαφρύ ομοιόμορφο χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.
  • Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε την Μαγιονέζα Light KYKNOS μαζί με το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το μπρόκολο, κομμένο σε μικρές μπουκιές, το κρεμμύδι, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, τα αποξηραμένα cranberries και την μισή σάλτσα μαγιονέζας και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε την σαλάτα σε δύο μεγάλα ατομικά μπολ με την υπόλοιπη σάλτσα μαγιονέζας από πάνω και την baby ρόκα.

Spicy Caesar’s Σαλάτα

(από τον Chef Γιώργο Τσαπάρα)

Υλικά

Για τη σάλτσα:

200 γρ. Μουστάρδα Hot KYKNOS

100 γρ. λευκό βαλσαμικό

4 κρόκοι αυγών

4 αντζούγιες

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο

400 γρ. ηλιέλαιο

500 γρ. ανάμεικτη σαλάτα

8 φέτες μπέικον

4 κ.σ. καλαμπόκι

1 jalapenos ή άλλη καυτερή πιπεριά

3 κ.σ. παρμεζάνα

300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γλυκιά πάπρικα

1 κ.σ. Μουστάρδα Hot KYKNOS

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα:

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε καλά. Μετά προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Για το κοτόπουλο:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες, τη Μουστάρδα Hot KYKNOS, λίγο αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα.

Ανακατεύουμε καλά φορώντας γάντια και είτε στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20′ στους 180ο είτε στο Air fryer για 13′.

Στρώνουμε τις φέτες μπέικον σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε για 8′ στους 180ο  ή στο air fryer για 5′ και μετά κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Κόβουμε τις πιπεριές μας σε λεπτές ροδέλες. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κοτόπουλο, το μπέικον και τη σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε την ανάμεικτη σαλάτα και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε με το χέρι απαλά έχοντας φορέσει γάντι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις