Η συνταγή από τη Δωδώνη

Με 6 υλικά και χωρίς να χρειαστείτε φύλλο, μπορείτε να παρασκευάσετε αυτή τη λαχταριστή τυρόπιτα.
Η συνταγή από τη Δωδώνη.

Υλικά:

• 4 αυγά, μέτρια
• 200 γρ. γάλα πλήρες
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ΔΩΔΩΝΗ
• 200 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
• 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + έξτρα για τη φόρμα

Εκτέλεση:

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
• Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 25Χ22εκ
• Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι Στραγγιστό ΔΩΔΩΝΗ μέχρι ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, σαν χυλό. Προσθέτουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι.
• Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
• Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα.
• Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
• Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις