Οι ελληνικές πίτες που ξεχωρίζει το Taste Atlas στα 50 καλύτερα αλμυρά αρτοσκευάσματα

Eλληνικές γεύσεις συναντάμε σε 5 θέσεις της λίστας
Έντονο ελληνικό «άρωμα» έχει ακόμη μία λίστα του γαστρονομικού οδηγού Taste Atlas.
Αυτή τη φορά 5 ελληνικές γεύσεις συμπεριλαμβάνονται στα 50 καλύτερα αλμυρά αρτοσκευάσματα στον κόσμο, τα οποία συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες.
Στη 12η θέση βρίσκουμε τη σπανακόπιτα. «Αν και ξεκίνησε ως ένα «ταπεινό» έδεσμα σήμερα μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα ελληνικά εστιατόρια, ταβέρνες και πολυτελή εστιατόρια» σημειώνει το Taste Atlas.
Ακολουθεί στη 14η θέση η τυρόπιτα η οποία «βρίσκεται σχεδόν σε κάθε ελληνικό αρτοποιείο, αν και συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό, όταν συνοδεύεται από πολλά ντιπ στο πλάι» και στην 25η θέση η «σπειροειδής» σκοπελίτικη τυρόπιτα.
Στη θέση 35 συναντάμε τη χορτόπιτα «η οποία μπορεί να παρασκευαστεί με οποιονδήποτε συνδυασμό χόρτων και βοτάνων».
Πέρα από τις πίτες όμως ακόμη ένα ελληνικό έδεσμα φιγουράρει στη λίστα με τα καλύτερα αλμυρά αρτοσκευάσματα. Πρόκειται για τα κρητικά παραδοσιακά καλτσούνια στην 37η θέση.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις