Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Κοπεγχάγη είναι ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό με αμύγδαλα της ελληνικής κουζίνας. Η ονομασία δόθηκε προς τιμήν του βασιλιά της Ελλάδας Γεωργίου Α´που καταγόταν από τη Δανία. Το γλυκό αποτελείται από 2 στρώματα φύλλων, τα οποία είναι αλειμμένα με βούτυρο, και ενδιάμεσα έχει γέμιση κρέμας.

Υλικά:

2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 φλ. ζάχαρη

5 αβγά

1 βανίλια

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

300 γρ. αμυγδαλόψυχα με τη φλούδα

Για το σιρόπι:

3 φλ. ζάχαρη

2 φλ. νερό φλούδα από λεμόνι

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις