Πώς θα φτιάξετε το παραδοσιακό γλυκό «Κοπεγχάγη»

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ
Κοπεγχάγη είναι ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό με αμύγδαλα της ελληνικής κουζίνας. Η ονομασία δόθηκε προς τιμήν του βασιλιά της Ελλάδας Γεωργίου Α´που καταγόταν από τη Δανία. Το γλυκό αποτελείται από 2 στρώματα φύλλων, τα οποία είναι αλειμμένα με βούτυρο, και ενδιάμεσα έχει γέμιση κρέμας.
Υλικά:
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλ. ζάχαρη
5 αβγά
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. αμυγδαλόψυχα με τη φλούδα
Για το σιρόπι:
3 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό φλούδα από λεμόνι
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις