Από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κουζίνας των Δωδεκανήσων

Tα πιταρούδια, οι παραδοσιακοί ροδίτικοι ρεβυθοκεφτέδες είναι από τα πιο νόστιμα μεζαδάκια των Δωδεκανήσων.

Τα βρίσκουμε σε διάφορες παραλλαγές. Παρακάτω η συνταγή από το visitgreece.gr

Υλικά

  • 250γρ ξερά ρεβίθια
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας κύμινο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • ¾ -1 φλιτζάνι αλεύρι για πασπάλισμα
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζετε τα ρεβίθια για 8 ώρες ή όλο το βράδυ. Στραγγίζετε και σιγοβράζετε τα ρεβίθια με πολύ νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αλέθετε τα ρεβίθια μέχρι να γίνoουν ένα σφιχτό μείγμα.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα τα κρεμμύδια, την ντομάτα, το δυόσμο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που να πλάθετε σε μικρά μπαλάκια. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια μεγάλη πιατέλα.
  5. Παίρνετε περίπου δύο κουταλιές της σούπας κάθε φορά από τη ζύμη και πλάθετε πλατιά μπαλάκια. Αλευρώνετε τα πιταρούδια στην πιατέλα με το αλεύρι.
  6. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι με βαρύ πάτο, σε μεσαία φωτιά.
  7. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές (2-4 λεπτά).
  8. Βγάζετε τα κεφτεδάκια από το λάδι και βάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Συνεχίστε μέχρι να τηγανιστούν όλα τα πιταρούδια. Συμπληρώστε λάδι στο τηγάνι αν χρειαστεί.
pinterest sharing button
email sharing button

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις