Η συνταγή από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Αν σας αρέσει το τιραμισού, μπορείτε να δοκιμάσετε μία εναλλακτική εκδοχή του. Αυτή τη φορά με φιστίκι και Caprice Παπαδοπούλου. Το γλυκό σας , με μόλις πέντε υλικά, θα είναι έτοιμο σε 30 λεπτά αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να περιμένετε να παγώσει για να το απολαύσετε.

Η συνταγή από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη.

Υλικά

500 γρ. Caprice Παπαδοπούλου
3
50 γρ. πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης
500 γρ. μασκαρπόνε
100 ml γάλα
100 γρ. μέλι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης και ομογενοποιούμε. 
2. Προσθέτουμε το μέλι, το γάλα και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. 
3. Σε ένα ταψάκι με διαστάσεις 15 εκ. x 20 εκ. βάζουμε στη βάση τα Caprice Παπαδοπούλου.
4. Έπειτα, προσθέτουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ή ένα κουτάλι. 
5. Έπειτα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα Caprice Παπαδοπούλου και φτιάχνουμε ακόμα μια στρώση πάνω από την κρέμα.
6. Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα Caprice Παπαδοπούλου.
7. Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει καλά η κρέμα και να δέσουν οι στρώσεις. 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις