Η εταιρεία συνεργάζεται σταθερά με περισσότερους από 100 παραγωγούς ανά την Ελλάδα ενώ η γκάμα της περιλαμβάνει πάνω από 400 κωδικούς προϊόντων

Στην ελληνική ύπαιθρο, εκεί όπου όλα ξεκινούν, πριν 25 χρόνια γεννήθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους της παραγωγής, της αγοράς και της διατροφής. Για την Eurocatering, τα φρέσκα οπωροκηπευτικά είναι καθημερινή φροντίδα, με προσήλωση και συνέπεια.

Ξεκινώντας το 2000 από τον ΟΚΑΑ, μέσα σε μια απαιτητική εποχή, η Eurocatering κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά να ηγηθεί στον χώρο της τροφοδοσίας φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Ανάμεσα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εξέχουσα θέση έχει ο Φρεσκούλης που πρώτος σύστησε στην ελληνική αγορά, το 2004, τις ολόφρεσκες συσκευασμένες και έτοιμες για σερβίρισμα σαλάτες για εύκολη και σωστή διατροφή. Από τότε μέχρι σήμερα ο Φρεσκούλης συνεχίζει να καινοτομεί στις ολοκληρωμένες λύσεις υγιεινής διατροφής με έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα ψυγείου.

Σήμερα η Eurocatering έχει κατακτήσει μια θέση στη ζωή χιλιάδων επιχειρήσεων εστίασης, νοικοκυριών, αλλά και στην καρδιά της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής.

Όπως σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurocatering, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος:

«Η Eurocatering ξεκίνησε με ένα ξεκάθαρο όραμα: να διαλέγουμε καθημερινά τα καλύτερα για εσάς, όπως θα κάναμε για την οικογένειά μας, και να ετοιμάζουμε με φροντίδα τα τελικά προϊόντα που παράγουμε. Στα 25 αυτά χρόνια, το όραμα αυτό έγινε πράξη, μέσα από καθημερινή προσπάθεια, αφοσίωση, και σχέσεις που άντεξαν στον χρόνο. Η εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει είναι για εμάς οδηγός και ευθύνη — και με αυτή συνεχίζουμε, με το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση, να κοιτάμε μπροστά.»

Η εταιρεία συνεργάζεται σταθερά με περισσότερους από εκατό παραγωγούς ανά την Ελλάδα. Η γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει πάνω από 400 παραγόμενους κωδικούς προϊόντων, φροντισμένων με πρωτόκολλα ποιότητας και ασφάλειας. Όμως ο όγκος δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός. Το στοίχημα ήταν – και παραμένει – το πάθος του να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την ίδια φρεσκάδα.

Η Eurocatering έχει αναπτύξει μια οργανωμένη αλυσίδα ψυγείων διανομής, με ιδιόκτητο στόλο που πλέον αριθμεί 86 φορτηγά και πάνω από 460 εργαζόμενους. Η διανομή πραγματοποιείται καθημερινά, μέσω ενός αξιόπιστου και οργανωμένου συστήματος, σε περισσότερα από 1.200 σημεία σε όλη τη χώρα, ενώ η εταιρεία διατηρεί υποκαταστήματα σε Αθήνα, Λιβαδειά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα.

Πεποίθηση της εταιρείας είναι πως η επιτυχία του ενός ευδοκιμεί, όταν ευδοκιμούν οι πολλοί. Για τον λόγο αυτό η Eurocatering παραμένει σταθερά και με συνέπεια κοντά στην κοινωνία. Πέρα από την εμπορική της δραστηριότητα, η εταιρεία υποστηρίζει φορείς, σχολεία και κοινωνικές δομές, διαθέτοντας κάθε χρόνο πάνω από 6.000 τόνους προϊόντων σε ευάλωτες ομάδες ενώ μετατρέπει σε λίπασμα περισσότερους από 50 τόνους οργανικών αποβλήτων.

Η διαδρομή αυτών των 25 ετών έχει αναγνωριστεί με 12 σημαντικά βραβεία σε τομείς όπως η καινοτομία, η επιχειρηματική αριστεία και η ΕΚΕ. Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιβράβευση παραμένει η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και οι μακροχρόνιες συνεργασίες με τους πελάτες. Γιατί κάθε προϊόν αποτελεί τον κρίκο μιας αλυσίδας που ξεκινά από τη γη και καταλήγει στο πιάτο, υπηρετώντας το όραμα: υγεία στο τραπέζι του κόσμου.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Eurocatering συνεχίζει. Όχι με θόρυβο, αλλά με προσήλωση επενδύοντας καθημερινά στη φροντίδα, την καινοτομία και το πιο απλό – αλλά και πιο πολύτιμο – αγαθό: την τροφή, όπως τη χαρίζει η φύση.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις