Από την ΚΕΟΣΟΕ και την Επιχειρησιακή Ομάδα «ΟΙΝΟS»

Μια σημαντική πρωτοβουλία για το μέλλον της ελληνικής οινοποιίας παρουσιάζεται στις 20 Ιουνίου 2025 στη Σαντορίνη, με τη διοργάνωση ειδικής ημερίδας από την ΚΕΟΣΟΕ και την Επιχειρησιακή Ομάδα «ΟΙΝΟS». Στο επίκεντρο της ημερίδας τίθεται η καινοτόμος τεχνολογία αποαλκοόλωσης οίνων, με εφαρμογή στους κορυφαίους Π.Ο.Π. Σαντορίνης και Π.Γ.Ε. Κυκλάδων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (SANTOWINES), στον Πύργο της Σαντορίνης, στις 12:00 το μεσημέρι, και θα φιλοξενήσει επιστήμονες, οινοποιούς, συνεταιριστές και λάτρεις του κρασιού, με στόχο την ενημέρωση και γευστική αξιολόγηση των πρώτων αποτελεσμάτων από την τριετή πιλοτική εφαρμογή.

Το έργο, που υλοποιείται μέσω του Μέτρου 16 του Π.Α.Α. και της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας, συνδυάζει τη γνώση του Πανεπιστημίου Πατρών (που κατέχει την κατοχυρωμένη τεχνολογία), την εμπειρία της SANTOWINES και την εφαρμοσμένη τεχνογνωσία της MASTER AE.

Η τάση για κρασιά χωρίς ή με μειωμένο αλκοόλ καταγράφει ανοδική πορεία στις παγκόσμιες αγορές. Η Ελλάδα κάνει το δικό της βήμα, όχι μόνο για να ακολουθήσει, αλλά και για να πρωτοπορήσει με προϊόντα που σέβονται την παράδοση, ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και διευρύνουν τη δυναμική των τοπικών ποικιλιών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν και να αξιολογήσουν τους πειραματικούς οίνους που δημιουργήθηκαν, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για τις προοπτικές και τις αγορές που μπορούν να ανοίξουν.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις