Μια σομελιέ αποκάλυψε ένα κοινό λάθος που κάνουμε πολλοί και εξηγεί πώς να το αποφύγουμε

Γνωρίζετε ένα κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότερο από εμάς όταν ανοίγουμε ένα μπουκάλι κρασί;

Η Γουόρνερ Μπόιν, σομελιέ και TikToker, εξήγησε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γιατί οι λάτρεις του κρασιού δεν πρέπει ποτέ να βάζουν τον φελλό πίσω σε ένα μισοάδειο μπουκάλι.

«Αν ετοιμάζεστε να βάλετε τον φελλό πίσω σε ένα μπουκάλι κρασί που είναι μισοάδειο, θα δείτε ότι ο φελλός είναι πορώδης», λέει σε βίντεο που ανήρτησε στο TikTok και έχει γίνει viral.

Πορώδης σημαίνει ότι ο φελλός έχει μικροσκοπικές οπές που επιτρέπουν στο οξυγόνο να ρέει μέσα από το αντικείμενο, οπότε πρακτικά θα μπει στο μισοάδειο μπουκάλι ακόμα περισσότερος αέρας. Το πολύ οξυγόνο σε ένα μπουκάλι κρασί μπορεί να καταστρέψει τα πολύπλοκα αρώματά του.

Η σομελιέ προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο για να κλείσουμε το μπουκάλι κρασιού χωρίς να μείνει εκτεθειμένο.

«Βασικά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε την αναλογία οξυγόνου και κρασιού», λέει. «Σας προτείνω ένα γυάλινο βάζο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε το κρασί που έχει περισσέψει και να το βάλετε στο βάζο – ή σε οποιοδήποτε είδος αεροστεγούς δοχείου», προσθέτει.

Στη συνέχεια, απλώς σφραγίζεις το βάζο, με ένα καπάκι και το κρασί είναι πλέον προστατευμένο.

«Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το κόλπο».

@confidenceuncorked

If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you 🙂 Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger

♬ Blue Blood – Heinz Kiessling

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις